Dags för en ångestladdad match mellan två bottenlag som ligger väldigt pyrt på det. Falkenberg är nog redan uträknade och man dras även med stora problem hela tiden med skador och avstängningar.

Gefle har bytt tränare och ligger inte helt illa på det, vid vinst närmar man sig förhoppningsvis Helsingborg som just nu ligger på kvalplats neråt.

Gefle har ett bättre lag med Bertilsson, Oremo, Lantto och Skrabb bland annat. Man tog faktiskt poäng mot serieledarna IFK Norrköping senast, och det tyder ju på att allt inte är elände.

Falkenberg brukar vara bra hemma och man har naturgräs att luta sig tillbaka på. Men man har haft stora problem under säsongen. Anfallarna har skadat sig eller blivit sålda och det är sällan man spelar med ordinarie lag. Ynglingen Karlsson har fått gå upp i anfallet och Rodevåg som redan passerat bäst före datum har spelat ganska mycket. Araba är tung men lite för osmidig för att hålla i Allsvenskan.

Nu är deras kanske bästa mittfältare Christoffer Carlsson avstängd, och som om det inte vore nog så är även innermittfältaren Kwakwa avstängd efter ett gult kort senast mot IFK Göteborg.

Nä, jag tror Falkenberg får svårt att ta sig igenom defensiva Gefle här och minst en poäng räknar jag med att Gefle får med sig, och om något lag ska ta full pott så tror jag Gefle ligger närmre än Falkenberg.

Med andra ord fel favorit kanske, eller lite lågt odds på hemmalaget. Jag provar +0.25 på Gefle här på Bet365.

Skribent: Olofsbetting
15 August 2016