Merseyside på gång och det är ett Everton med självförtroende efter att ha vunnit mot Arsenal med 2-1 senast. Man har bra offensiva ytterbackar och man har en bra offensiv fyrling i Lukaku, Barkley, Mirallas och Valencia, eller om man nu väljer Lennon.

Problemet är väl att innermittfältet är lite segt med den gamla Barry, och att mittbackarna inte håller någon högre kvalitet. Jagielka drog på sig ett rött kort mot Arsenal och det är ett tungt, tungt avbräck för Everton inför matchen.

Liverpool har målvaktsproblem, dock höll Mignolet nollan senast mot Middlesbrough, men Matip skadade sig och kan vara i fara inför derbyt. I övrigt är det ingen världsklass på backarna och Liverpool har haft problem defensivt, 4 mål mot Bournemouth säger en del.

Offensivt ångar man på. Origi har kommit in i det bra, Lallana verkar trivas fint sedan hans återkomst från skadan med, och man har offensiva kuggar på mitten. Man är lite mer balanserade på mittfältet rent defensivt än Everton.

Men Evertons offensiv håller övre-halvan-klass, medan defensiven tillhör bottenskiktet.

Jag tror på en ganska öppen match där vi får se mål, av båda lagen, och Everton borde kunna hänga en kasse här, samtidigt som Liverpool borde kunna hänga in två baljor utan Jags där bak.

Över 2.5 mål på Nordicbet till 1.76 spelas.

Skribent: Olofsbetting
15 December 2016