Tycker mig ha hittat ett intressant spel här. Elfsborg är ett av lagen som inte har ändrat på sig så mycket under sommaren och fått behålla stommen. Man har Bajrami, Lundevall, Hedlund, Claesson som offensiva mittfältare och Rhodén Hauger som defensiva. Man har bra bredd i anfallet med Prodell, Nilsson och Frick och backlinjen börjar bli lite mer sammansvetsad nu när skadorna uteblir.

Framförallt ser jag inget lag ovanför Elfsborg som känns speciellt mycket hetare.

IFK Norrköping tappar spelare och har fått ny tränare.

AIK kommer att tappa sin bästa målskytt Strandberg och spelet har sett lite småknackigt ut.

Örebro kommer nog tappa många poäng då man saknar den där riktigt bra anfallaren.

IFK Göteborg har börjat tappa spelare pga sin ekonomi, men borde vara bästa utmanare till Malmö FF.

Där har ni lagen som ligger före Elfsborg för tillfället, och Elfsborg har i detta nu 4 poäng upp till tredjeplatsen bara.

Elfsborg är det lag i serien som har spelat minst antal hemmamatcher med, man har bara spelat 5 hemma och hela 8 borta. Hemma på sitt konstgräs är man mycket bra och kan rulla boll. Man har IFK Göteborg redan i nästa match och en vinst där skulle göra att oddset sticker ner, så jag lägger hellre spelet nu.

Unibet och andra bolag ligger ner mot 4-5 gånger pengarna här.

Jag säger inte att Elfsborg kommer att gå rakt upp på tredjeplatsen, men jag skulle bli förvånad om det skiljer 4 poäng om några omgångar eller mot slutet av serien, då jag tror att många av lagen kommer att tappa onödiga poäng medan Elfsborg kan smyga med lite då man är utanför Europaspel med.

Nackdelen är att Elfsborg inte är något vidare lag på naturgräs, men jag tycker att man borde kunna samla ihop sina poäng då inte många lag spelar på naturgräs i Allsvenskan numera. Tror snarare att lagen över (AIK och IFK Göteborg) kan förlora mer på att spela på konstgräset.

Vi provar, jag tror inte vi finner 8.00 om 5-6 omgångar på Elfsborg topp-3 i alla fall.

Skribent: Olofsbetting
14 July 2016