Just nu är jag osäker på både Elfsborg och Malmö FF. Båda lagen har haft ett otroligt dåligt försvarsspel, och kanske inte helt fått anfallsspelet att stämma heller för den delen.

Nu är det Elfsborg som ska ta emot Malmö FF och Malmö har haft det ganska lätt för Elfsborg på senare tid.

Nu är det dock två lag som söker lite efter ett spelsätt och stabilitet och det kan nog göra matchen ganska svängig och öppen och otrygg, så jag avstår att välja sida.

Vad jag dock känner mig ganska trygg med är att Malmö FF bör föra matchen, och att avsluten inte är där till 100%, så jag räknar med en hel del räddningar av Allsvenskans kanske bästa målvakt; Stuhr-Ellegaard.

Malmö FF brukar vara ett bra hörnlag i grunden och får man in Rodic till höger istället som är en utpräglad ytter så ökar chanserna till hörnor, då Elfsborgs ytterbackar inget är allt för stabila.

Man släppte till 11 hörnor senast borta mot Kalmar och hemma mot Hammarby släppte man till 8 hörnor.

Jag tror att Malmö kliver över 4,5 hörnor då dem ska vara bättre på att föra boll än både Hammarby och Kalmar. Sen tror jag också att Malmö FF kan få problem samt ligga underläge, så bara man inte får allt för tidigt mål så borde linan lösas ganska lätt.

Skribent: Olofsbetting
16 April 2016