Sundsvall fortsätter att gå lite halvtungt. Försäljningen av Dibba har gjort anfallsspelet lite mer statiskt och jag kände inte igen Stefan Silva mot Hammarby. Efter uppehållet har GIF Sundsvall varit ganska dåliga defensivt, även på innermittfältet och man har inte gått att känna igen från succévåren.

Jag tror man helt enkelt är på väg att dala lite i tabellen och man var ganska ofarliga offensivt mot Hammarby på hemmaplan på konstgräset.

Nu väntar Elfsborg, ett Elfsborg som har varit med om lite förändringar i truppen, men bara till det bättre i mina ögon. Senast in i laget är Daniel Gustafsson som inhämtades från Örebro SK. Man har en finfin bredd på dem offensiva mittfältarna, nästan bäst i Allsvenskan. Rohden har lämnat för Serie A och då tar bara Claesson ett steg ner med Hauger på mittfältet.

Jag har tidigare lagt ett spel på topp-3 för Elfsborg och man har kapacitet att klara av det, om man bara kan stänga till i defensiven. GIF Sundsvall ska nog inte hota allt för mycket här och jag förväntar mig att Elfsborg får in 2-3 mål och tar 3 poäng.

-0.75 räcker till halv vinst minst om man bara vinner matchen, men jag tror det kan rinna på lite. Hade inte Naurin spelat så bra mot Hammarby kunde dem släppt in 1-2 mål redan där.

Elfsborg är dubbelt så bra som Hammarby, i alla fall offensivt, med alla sina snabba löpande spelare och jag tror detta spelet ska hitta hem ganska bra.

-0.75 på Elfsborg spelas på LeoVegas.

Skribent: Olofsbetting
15 August 2016