Elfsborg måste börja prestera om de ska nå någon europaplats. Man har spelare till det, absolut, speciellt offensivt. Men man lyckas inte prestera.

Nu har man chansen. Man tar emot Allsvenskans sämsta lag, man spelar på konstrgäs där man kan ta fördel av tempot mot ett lag som är vana vid ett underlag som går långsammare, och man spelar på hemmaplan.

Om Elfsborg inte lyckas göra 2-3 mål så vet jag inte. Jag är dock rädd att Falkenberg kan få in en boll, då Elfsborgs defensiv inte är den bästa och att man kanske slappnar av.

Jag väljer istället att köra att Elfsborg vinner matchen + över 2.5 mål i matchen. Då kan det i värsta fall bli 2-1 och vi får vinst.

Elfsborg kommer att styra matchen, inget snack om saken och Falkenberg kommer att få problem med matchtempot och det snabba rullet här.

Man har inte mycket att spela för, man ligger toksist och det blir Superettan. Kommer 1-2 mål för Elfsborg så kan det rinna på, då finns det inte mycket som kan motivera Falkenberg att kriga för.

Spelet är i hamn om Elfsborg har lekstuga och löser 3-0 med, så ingen panik där. Tror även Prodell kan lösa mitt säsongsspel, saknas bara ett mål från honom.

Över 2.5 mål i matchen + Elfsborg-vinst till 1.72 på Betfair spelas.

Skribent: Olofsbetting
12 September 2016