Dags att börja leverera nu då, och jag siktar in mig på trygga Dortmund. Det är dags för deras första hemmamatch efter juluppehållet och motståndarna är inga andra än nykomlingarna Ingolstadt, även ligans formsvagaste bortalag med 1-8 i målskillnad på sina senaste 5 borta. Man förlorade med 0-2 borta mot Bayern M, men det ska tilläggas att det var ett väldigt skadedrabbat Bayern med.

Dortmund har bara en oavgjort hemma och resten vinster. Man har kommit igång nu på slutet och både Reus och Aubameyang kommer att lira från start antar jag.

Dortmund har gjort 18 mål på sina senaste 5 hemmamatcher och det ger oss ett snitt över 3 mål per hemmamatch. Samtidigt som man bara släppt in 7 mål, varav 2 var i derbyt med Schalke.

Ingolstadt är ett mer defensivt inriktat lag och har bara gjort 12 mål på 18 ligamatcher totalt. Man har dock köpt in en ny anfallare från Schweiziska Luzern som slog transferrekord i klubben. Kostade runt 20-30 miljoner. Han kommer förmodligen kommer att debutera, men det ska spela mindre roll.

Dortmund ligger 8 poäng bakom Bayern och man bör vinna ganska enkelt här, tänker mig en 2-3 måls vinst.

Vid tvåmålsvinst här så får vi halv vinst. Vinner Dortmund med 3 mål så får vi full vinst.

Skribent: Olofsbetting
29 January 2016