Djurgården vann senast mot usla Helsingborg utan att imponera. Det var två fullträffar lite slumpartat från Olunga, men inte så att Djurgården för den delen förde matchen och hade chanser på fler mål. Det såg tyvärr lite uddlöst ut. Eriksson och Berntsen som yttrar kom knappt runt en enda gång på kanterna heller.

Häcken var i Stockholm och mötte AIK istället. Man var lite decimerade men gjorde ändå ett bra jobb. Hörnspelet hittade hem och Häcken gillar när man får ligga på kontringsfotboll.

Mot Djurgården lär DIF ha taktpinnen, man möter ett ganska dåligt försvar i Häcken, men man såg som sagt inte så bra ut offensivt så det skrämmer ej. Olunga maskade till sig ett gult kort senast och är avstängd. DIF gör nog bäst i att sätta upp "Pange-Mange" i anfallet, men det återstår att se om vi får några orutinerade forwards där uppe.

Häcken får tillbaka Paulinho, Kamara kan säkert lira från start, och vi har Owoeri som säkert är sugen på skytteligatiteln. Farnerud visar fortsatt bra form och jag tycker nog att Häckens offensiv är bättre än DIFs.

I målet är Isaksson borta och Höie som gjorde en okej match senast mot HIF får väl stå igen.

Svårt att se att Djurgården ska vara så pass klara favoriter här, den köper jag inte. Tänkte först på raka 2an, och sedan på DnB på Häcken, men jag väljer ändå X2 till slut, tycker den borde ligga ner mot 1.55-1.60 eller något.

X2 Häcken spelas på Ladbrokes.

Skribent: Olofsbetting
28 October 2016