Detroit ser inte så bra ut rent offensivt. Man har lite slagkraft, men har tyvärr spritt ut det i flera kedjor, så det känns inte som att man har någon extra bra som kan utmana riktigt. Man har byggt upp laget på rutin och jag tycker det är ett lag som kommer få slita för att ta sig till slutspel. Man har dock en stabil defensiv bör tilläggas, så det kan bli svårt att besegra dem på det sättet.

San Jose har inlett bra tycker jag, även om resultaten inte är top-notch så har spelet sett riktigt bra ut. Rent offensivt har man en av de bättre forwardsen och bredden i ligan. Marleau, Boedker, Pavelski, Hertl, Thornton, Couture m.fl. Det är 3-4 bra forwardskedjor alltså.

Man bör vara det spelförande laget, om man kan säga så i ishockey, och man bör vara laget som är närmst att vinna under matchens gång. Lägger man till backarna så har Burns och Vlasic riktigt bra bössor som brukar ligga bakom en del offensiva poäng med.

Jones kanske inte har sin form som han hade i slutspelet förra säsongen när man tog sig till final, men han borde inte släppa mer än 2-3 mål här. San Jose har potential att göra 3-4 i mina ögon, fler om det vill sig väl.

ML säkrar jag upp med om Detroit är bra tajt bakåt och då får vi även med förlängning och straffar.

Vi investerar!

Skribent: Olofsbetting
21 October 2016