Det är dags för den sista matchen av EM-kvalet för damer, och Sverige är redan klara för slutspelet i sommar. Man kommer därför att vila Schelin, och även mittbacksparet Fischer och Sembrant.

Sundhage har gått ut och sagt att man ska prova lite nytt och spela ihop lite nya spelare. Matcherna mot Danmark brukar på förhand vara jämna och Danmark är absolut ett lag som kan ta sig långt i EM om man tar sig dit. Just nu ligger man bra till på det som bästa tvåa och man vill säkra upp här hemma mot Sverige.

Man brukar kunna ta poäng av Sverige och på hela EM-kvalet, 8 matcher, har man enbart släppt in ett mål, det var mot Sverige borta. Man har Harder som ligger med i toppen av skytteligan med och hon lär vara giftig för danskorna.

Sverige ligger för nuvarande på en 6 plats på världsrankingen och Danmark på en 20, men jag tror det kommer vara jämnare imorgon, speciellt kommer danskorna att vara lite mer motiverade får jag hoppas.

Dock har väl kanske Schelins bäst före datum passerat och Blackstenius kan ersätta bra, men vi får se. Jag tror att danskorna minst klarar ett kryss i alla fall och tänker att oddset lär droppa före avspark.

Skribent: Olofsbetting
19 September 2016