Provar en med lite lägre odds med. Calgary är tippade att göra en bra säsong av många "experter" Jag är inte av samma uppfattning. Man har ingen bra bredd i kedjorna och man har nog bara spets i första i Monahan och Gaudreau. Backsidan är okej men Elliott har inte gjort det bra i målet sedan han kom heller.

Calgary var ett pålitligt lag förra säsongen hemma med över 2.5 gjorda mål och det är det jag väljer att spela här med. Carolina kan vara ett av dem mest intetsägande lagen i NHL, ganska sjukt att de vann Stanley Cup 2006. Svårt att få grepp om dem som sagt, helt plötsligt kan de vinna mot topplag och sen få stryk mot bottenlag.

Men de har inte inlett bra denna säsongen, man har förlorat sina tre första matcher mot Winnipeg, Vancouver och Edmonton. Mot Vancouver tappade man 3-0 till 4-3 på bortais. Två av matcherna har blivit förlust efter förlängning till deras försvar, men i samtliga matcher har man släppt in över 2.5 mål på bortaplan.

Calgary inledde med ett dubbelmöte mot Edmonton där det blev två raka förluster med 4-7 och 3-5. Sen blev det 1-1 mot Vancouver där Loui Eriksson gjorde självmål och nu senast 4-3 vinst mot Buffalo efter förlängning. Man har gjort över 2.5 mål i 3 av 4 matcher i alla fall och Carolina har släppt in över 2.5 mål i samtliga.

Ser bra ut rent statistiskt och jag hoppas att Gaudreau och Monahan kommer igång i nattens match, ser gärna att Giordano får in ett skott med. Så vi provar över 2.5 mål för Calgary till 1.61 på LeoVegas med lite lägre peng.

Skribent: Olofsbetting
20 October 2016