Buffalo har fått in Kyle Okposo från NY Islanders och man har fått ytterligare ett år på Eichel. Man har bra och unga spelare och kommer att gå bättre denna säsongen än förra, det känner jag mig ganska säker på. Men det kommer nog ta några omgångar innan spelet sitter helt.

Montreal hoppas kunna hitta tillbaka igen efter en dålig säsong där deras viktigaste spelare Price gick skadad och målvakterna bakom inte höll klassen.

Inför i år har man skickat PK Subban till Nashville och tagit Weber i utbyte, man har skrivit kontrakt med Radulov och man har Price tillbaka, spelar man som man brukar så ska man ta sig till slutspel.

Förstakedjan med Pacioretty, Gallagher och Galchenyuk är mycket fin, och bakom finns Plekanec med Radulov och Lehkonen. Två bra kedjor, absolut.

På backsidan finns bra bra backpar med och i målet har man hämtat in Montoya som var andramålvakt i Florida bakom Loungo förra säsongen.

Inför kvällens drabbning är tyvärr Price hemma i Montreal pga influensa och missar därför matchen. Men det är ingen Condon som vaktar kassen och jag litar lite mer på Montoya som gjorde det bra förra säsongen.

Värre är det för Buffalo, som fick Eichel skadad på en träning precis och även nyförvärvet som jag nämnde tidigare; Okposo, missar matchen ikväll. Även O'Reilly missar matchen. Det är tre spelare som spelar topp-6 forwards och även lirar i PP. Med andra ord tunga avbräck framåt.

Första tanken var under 5,5 mål här istället tack vare detta, men nu står inte Price. Jag tror snarare att vi får se en seger från Montreal, men jag vet inte hur stor. Man bör vara favoriter i alla fall med tanke på avbräcken.

Montreal ML 1.85 spelas på Nordicbet.

Skribent: Olofsbetting
13 October 2016