Dags för semifinal för damerna och vi ska vara glada att vi spelar här. Mot Sydafrika gjorde man ingen glad och det var väl mer en målvaktstabbe som gjorde att man vann den matchen. Mot Brasilien blev vi utskåpade med 5-1 och i sista matchen mot Kina lyckades man spela 0-0 efter ganska tafattig fotboll.

Mot USA blev man överkörda och lyckades på något magiskt sätt med att vinna, tack vare en bra defensiv insats, och så kommer matchbilden se ut idag med. Brasilien kommer bli påhejade och det är full fart framåt som kommer att gälla.

Sverige kommer säkert att fortsätta samma taktik om jag känner Pia rätt, hon kommer ligga lågt för att undvika en ny förlust med 1-5 och Brasilien kommer tillåtas att rulla en hel del boll.

Det var mer slumpen och tur som gjorde att man klarade av 0-0 mot USA i förra mötet, vilken annan dag som helst hade man åkt ut med dunder och brak.

Nu låter jag lite överdriven kanske? Men 1-5 senast i gruppen säger en del om klasskillnaden, jag har inte blivit imponerad av Sverige ens. Tycker det är fint att man kan köra på en -0.75 lina här.

Jag tänker mig 3-1 till Brasilien kanske. Jag har svårt att se att Sverige ska hålla 0-0. Oavsett resultat och utgång så lär Brasilien vara det förande laget och sett till matchbilden tror jag att -0.75 AH är ett bra spel, sen kan man inte hjälpa effektiviteten, men det är mina tankar kring matchen i alla fall.

Skulle Sverige lyckas ta sig vidare blir man glad ändå, bara det inte slutar oavgjort.

Skribent: Olofsbetting
16 August 2016