Tycker det är mycket fokus på Barcelona just nu, och med all rätt. Fokuset ligger såklart på offensiven och den offensiva trion som är i form. Nu är det dock ingen 3-poängmatch som liras där Barcelona behöver alla tre poängen i.

Arsenal har inte gjort några större matcher på senare tid och fick slita för att få med sig tre poäng mot Leicester. Dock borde man fått in några mål mer och fått med sig någon straff tycker jag.

Arsenal lär kunna ställa en fin offensiv mot Barcelona och Barcelona har ingen vidare kanondefensiv utöver det vanliga.

Barcelona har släppt in mål i 5 av sina 6 senaste bortamatcher, många mot mediokert motstånd med. Arsenal har 2-1 och 2-2 på sina senaste två matcher hemma mot Barcelona i CL, även om det var ett tag sedan.

I gruppspelet gjorde Arsenal 2 mål mot Bayern och Olympiakos och 3 mot Zagreb.

Barcelona släppte in 1 mål mot både Roma och Leverkusen i gruppspelet (dock mål från halva plan och roterat lag mot Leverkusen) och sen höll man nollan mot BATE.

Jag vågar mig inte på några sjuka handikapp eller målorgier för Barcelona här och anledningen stavas C-E-C-H. Han har för mycket rutin. Lägg sedan till att Cech enbart släppt in 2 mål hemma denna säsong (mot West Ham, Ospina var målvakt mot Olympiakos i CL).

Jag tror heller inte att Barcelona går för 2-3 mål om man leder med 1-0 en bra bit in i matchen.

Nä, Arsenal har visat sin fina offensiv mot många lag, och ska man jämföra Arsenals offensiv mot Barcelonas defensiv så känns det som att man ska kunna klara av detta.

Vi får pengarna tillbaka om Sanchez, Giroud och Özil enbart klarar av att göra ett mål. Men jag vill att ni ska tänka på att Cech och Arsenal är bra defensivt hemma och att Barcelona kanske hellre försvarar 1-0 än att gå för 2-1.

Tror Giroud kan störa i luften med, Mascherano ska inte ha någon chans där om han får starta, men förmodligen kör väl Enrique med någon annan om han är smart.

Svårt att se Arsenal mållösa hemma här.

Över 1.0 mål AH på Arsenal provar vi, pengarna tillbaka om man enbart klarar av ett mål. Hittar inget bolag med över 0.75 mål för Arsenal, men gör ni det så ta det annars.

Skribent: Olofsbetting
22 February 2016