Väljer ett spel som känns ganska vettigt här under EM tycker jag.

Rent offensivt tror jag att England har ett bättre lag nu än man haft på väldigt väldigt länge. Man lyckades få två anfallare i toppen av skytteligan och det var i början av 2000-talet som en engelsk spelare vann skytteligan i Premier League ens.

Vi har ett mycket löpvilligare England än på länge med. Alli, Kane, Vardy, Sterling, Barkley, Sturridge m.fl. Det är alla spelare som gillar att löpa med och utan boll, och det tror jag England kan behöva. Kanske får en statisk Rooney problem att behålla sin plats om han inte spelar bra under turneringens gång?

Jag tror att detta EM kommer bli en av dem bättre för England på ett tag i alla fall, man har gått igenom en generationsväxling och även om många av spelarna är bättre om 4 år, så känns dem tillräckligt bra i alla fall.

I gruppen möter man Slovakien, Wales och Ryssland. Det är tre lag jag förväntar mig att man gör mål mot, och om man lyckas få in ett extra mål mot en av dem så har vi 4 mål, som känns rimligt. England ska vara klassen bättre än Wales, som inte har något jätteförsvar, man är klassen bättre än Ryssland och Slovakien blir kanske den jämnaste matchen, men även där är försvaret bara okej.

I första slutspelsmatchen får England möta trean i grupp A, Rumänien eller Albanien tänker jag. Dessa två lagen är sämre än samtliga England har i gruppen och här blir jag inte förvånad om England får in 2-3 mål.

Så om vi räknar väldigt lågt efter grupp och denna matchen så får vi 6 mål.

I kvartsfinal får man något i klass med Portugal enligt mina kalkyler, och där borde man få in ett mål, och ha bra chanser att avancera i turneringen med.

Så 7 mål tänker jag, om man räknar lågt som sagt. Och jag tänker mig att England kan lösa något mer. Jag tror man löser i alla fall 8 mål.

Mellan 5-7 mål finns till 2.00 om man vill spela lite mera safe och säkra upp. Det är bara ett rent fiasko som kan göra att man inte klarar 5 mål i EM ens.

Jag tjongar in lite polletter på över 7,5 mål under turneringen för England i alla fall. Kan säkert bli 5-6 mål i gruppspelet med. Men hade nog lagt mellan "5-7 mål" och "över 7,5 mål" lite jämnare oddsmässigt och inte 2.00 resp. 3.10, så därför provar jag.

Skribent: Olofsbetting
29 May 2016