Efter vad jag sett på senare tid så tycker jag att 1.95 är lite för högt på AIK, jag hade nog lagt mig ner mot 1.85 här. Man spelade bra mot Malmö FF redan, och nu när man fått in Obasi och Chibuike så får man ytterligare dimension.

Man har en bred trupp, man har fått ordning på defensiven samt offensiven och Norling börjar få styr på saker. Man har även en bra bänk att använda.

Hammarby har slutat att spela "framtidens fotboll" och man märker att ytorna har krympts för motståndarna och man har blivit mycket mer disciplinerade, mestadels bakåt. Förut var det vardag med målfester och nu bjuder man inte motståndarna på så många chanser länge.

Jag tror på en tät och fysisk kamp, speciellt på mittfältet där Hammarby har Haglund och Persson, men AIK bör kunna spela sig förbi. Man ska ha ett övertag med sina anfallare i matchen mot Hammarbys backlinje tycker jag och man kommer vara spelförande, då Hammarbys mittfält inte är speciellt spelskickligt.

Räcker det då? Ja, jag tror man löser det med 1-0 eller 2-0 här. Hoppas det kan trilla in något mål, man har anfallsalternativ och är väldigt fysiska, det kommer nog lösa sig till slut nu när man har häng på toppen och skönt go i laget.

Skribent: Olofsbetting
23 August 2016