AIK tar emot Elfsborg, två lag i kris? AIK kommer ha fördelen av naturgräset och hemmaplanen, Elfsborg kommer i sin tur ha fördelen av att AIK är så pass skadedrabbade.

Det är två lag som inte imponerat i inledningen och frågan är om vi kommer att få se en matchbild likt den vi fick se när Elfsborg tog emot Malmö. En match där båda lagen är mer rädda för att förlora, än att man satsar på att vinna?

Elfsborg måste börja ta sina trepoängare i alla fall, och Claesson måste sluta slarva och börja sätta sina lägen.

AIK har roterat runt en del och har problem att hitta vart alla spelare ska spela. Tack vare skador har det fått flyttas runt ytterligare.

AIK hade stora problem defensivt mot IFK Norrköping. Mycket tack vare att Norrköping var så snabba på att få in bollen bakom backlinjen och där kom man ofta med kvicka spelare.

Elfsborg är ju ett lag som har just kvicka spelare och jag tror att AIK kan få stora problem idag, då man säkert vill vara spelförande och ligga en bit upp i planen. NEJ kommer att få dras med en av Allsvenskans snabbaste spelare; Simon Hedlund på sin kant t.ex.

Dem två senaste matcherna mellan lagen har inlett väldigt målrikt i första halvlek.

Ena gången med 4 mål och andra gången med 5 mål. Jag tycker den totala linan ligger lite lågt, så vi satsar på att det blir ytterligare en målrik första halvlek här istället.

Över 1.0 mål AH innebär att det räcker med ett mål för att få pengarna tillbaka och 2 mål för vinst. Med tanke på hur båda lagens försvar agerar för tillfället och när jag tänker på att AIK säkert kommer stå ganska högt upp med sina backar så tror jag vi kan se mål redan i första halvlek här igen.

AIK och Elfsborg är dessutom två lag som är bra på fasta situationer med.

Skribent: Olofsbetting
25 April 2016