Dags att köra mitt första tips sedan EM där jag körde två stycken här på MrBet. 

Kommer köra uteslutande Allsvenskan ett tag för att sedan köra lite annan svensk fotboll + eventuellt Champions League. 

Mitt första speltips är: GIF Sundsvall - AIK där jag kommer gå på en skräll. GIF Sundsvall 1X. 

Motivering: AIK har problem med en hel del skador och det lag som väntas börja på plan känns inte speciellt vasst. Sedan tidigare står det klart att Ofori och Isak missar matchen då de är avstängda, men det är inte allt. Dickson Etuhu och Anton Salétros är sjuka och kunde inte fullfölja lördagens träning med laget. John Chubuike ser heller inte ut att vara helt redo för en startplats, och inleder på bänken. Eländet slutar inte där – för nyförvärvet Chinedu Obasi är också ur spel på grund av skada.

Den startelva som AIK väntas köra skrämmer knappast slag på mig: Patrik Carlgren – Daniel Sundgren, Sauli Väisänen, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Patrick Kpozo – Amin Affane, Johan Blomberg, Stefan Ishizaki – Denni Avdic, Eero Markkanen. 

Avdic och Markkanen är ganska lika spelartyper och skulle Norling satsa på dessa två får AIK en anfallsduo utan större speed. Affane, Blomberg och Ishizaki känns inte heller som något som Giffarna borde darra över. Är det någon lagdel AIK ser starka ut på så är det försvaret där Sundgren, Väisänen, Karlsson, Johansson och Kpozo väntas börja i en 5 backslinje där Sundgren och Kpozo kommer spela rätt offensivt ute på sina kanter. 

Sundsvall gjorde en ok match innan VM-kvaluppehållet då de föll mot MFF med 1-0. Och kan giffarna komma upp i bra nivå mot AIK så.....är en poäng inom sikte!

Skribent: Musse77
10 September 2016