Kör ett speltips på Allsvenskan och mötet mellan Falkenberg och AIK. 

AIK har ett gyllne läge att ta SM-guld. Solnaklubben har ett av dom lättare återstående programmen och vid seger mot Falkenberg tar man tillfälligt över ledningen i Allsvenskan.

Men AIK har sällan fått spelet att stämma i dessa "beställningsjobben". Att ta 3 poäng när alla kräver det lyckas sällan och förra året fick AIK åka från Halland med svansen mellan benen. 

Det som oroar i AIK är att Henok Goitoms form ser ut att vara dalande. Dessutom spelade man riktigt dåligt mot Åtvidaberg senast och segern satt verkligen hårt inne. 

Falkenberg är svårspelade hemma och AIK lär få jobba stenhårt i 90 minuter för att ta hem segern, vilket jag inte tror de gör. Återigen går Alm och co i fällan och i Falkenberg...

Falkenberg har tagit poäng mot alla topplag förutom Norrköping hemma.

2-2 mot Elfsborg, 3-3 mot Malmö och seger 1-0 mot IFK Göteborg. 

Så AIK borde vara varnade, men kan man lyckas ta sig härifrån med tre pinnar och en tillfällig serieledning? Nja tveksamt. AIK brukar inte leverera under "press". 

Ett annat intressant Falkenberg-AIK odds i matchen är överspelet 2,5 mål till 1,80 hos Unibet. Känslan är att vi kan få se en hel del mål här....

Mitt huvudtips blir dock 1X till odds 2,25. 

Skribent: Karatefylla
30 September 2015