Speltips Djurgården-Malmö FF. 

Rekar ett spel från Allsvenskan och mitt kära Djurgården. Och det tar fan emot att spela på Malmö men allt känns mer eller mindre rätt ruttet just nu. 

Efter derbytorsken mot AIK har luften mer eller mindre gått ur alla spelare och fans och den "guldsmak" vi hade tidigare har förbytts i en riktig j-kla ångest. 

Ännu ett år där AIK kommer före oss i Allsvenskan och ännu ett år där vi troligen inte kommer få lira ute i Europa. Det ända som skulle kunna rädda oss från att inte spela i Europa är om vi vinner cupen och det känns ju inte speciellt hoppfullt. 

Så vad kan vi då vänta oss mot Malmö? Förmodligen inte samma glöd som nere i Skåne där vi var det bättre laget under 50-60 minuter och där MFF fick jobba nått kopiöst för att ta poäng. Ja poängförlusten där sved faktiskt enormt men inte lika mycket som torsken mot AIK, den svider som en riktig käftsmäll fortfarande. 

Nåväl vad har vi då som vi hade för 5-6 omgångar sedan? Tyvärr väldigt lite. Självförtroendet är nedspolat i något dass på Friends Arena och vad gäller spelidén vet man inte om man skall skratta eller gråta. 

Senast mot Gefle var en katastrof och allt annat än en förlust mot MFF skulle förvåna. 

MFF kommer närmast från en 0-2 förlust mot PSG. Smickrande siffror som likagärna kunde varit 6 eller 7-0 om det inte vore för gamlingen Wiland som var lysande. Men det var knappast någon överraskning att MFF föll och blev utspelade. Vi snackar ändå enorm skillnad sett till spelartrupperna. 

Så MFF från Parc des Princes till Tele2 och konstgräset.. Borde kanske inte locka så väldigt mycket men känslan är att MFF kommer tagga till ordentligt här. Malmö har fortfarande god chans på en Europa League plats även om den börjar glida dem ur händerna och vid seger här samtidigt som ett par resultat går med skåningarna så är chansen helt plötsligt lite bättre.

Visst det skiljer bara 1 poäng mellan DIF och MFF men går ändå på tvåan här även om det kommer bli över 20 k på läkarna. 

Mushe är saknad och frågan är vem som skall göra målen, får hoppas på Sam. Annars ser vår lag ganska komplett ut Kevin är tillbaka efter skada och den ende som står på skadelistan är Harris. 

I MFF är både Lewicki och Arnarson avstängda men MFF har hyggliga ersättare i Carvalho och Rakip som troligen får chansen från start. 

Väljer tvåan 2,40 på MFF och insats medel.   

Skribent: Karatefylla
20 September 2015