Ja då var det dags att inviga 2016 med en ny spelbok vilket jag gör på MrBet.se som verkar vara en riktigt intressant sida där man lätt kan följa sin statistik som ROI osv. 

I mitt första speltips 2016 väljer jag ett spel på SHL: Rögle mot Djurgården. 

Rögle har varit upp-och-ner i SHL och blandat och gett en hel del denna säsong. I förra omgången slog de HV71 med 6-2 men i omgången innan blev det storförlust borta mot LHC 2-7. 

Mot DIF får Rögle klara sig utan backen Kevin Marshall som skall avtjäna ett avstängning efter sin slashing mot HV71:s Erik Christensen. 3 matcher varav en omvandlas till böter. 

Marshall har varit en av Rögles bästa spelare denna säsong och toppar också lagets +/- statistik med +8. 

Att Marshall inte spelar är givetvis ett avbräck för Rögle som haft svårt mot DIF denna säsong. På två matcher har det blivit två förluster. 

DIF vann senast borta mot Brynäs med 3-1 och gjorde där en riktigt bra match. Tror på en ganska jämn tillställning i Ängelholm där DIF kommer vara det spelförande laget med sin aggressiva spelstil där man ligger riktigt högt uppe i banan i pressen på motståndarna. 

Frågan är om denna press passar Rögle? Min direkta känsla är att Rögle kommer få problem här och med Marshall borta finns risken att det kan slinka igenom en hel del puckar under matchen. 

En rak tvåa ger 2.35 hos WilliamHill vilket lockar en smula. Men matchen kan lika gärna gå till förlängning så väljer istället att spela på över 2.5 mål på DIF hos Nordicbet odds 2.00. 

Tycker 2 gånger degen är ett bra odds på DIF att göra 3 mål eller mer. Rögle har släppt in minst 3 mål i 3 av de 5 senaste hemmamatcherna och mot DIF är risken större än 50 % i mina ögon. 

Skribent: Jimmiebet
6 January 2016