Idag spelar Malmö FF sin första riktiga träningsmatch för den som man lira mot Fremad Amager räknar jag inte....Där valde MFF att köra 2 elvor och gå runt på 22 spelare a 45 minuter. 

Nu väntas klart tuffare motstånd i form av FC Köpenhamn, men MFF ställer verkligen upp med det bästa man har. Allan Kuhns har deklarerat att han kommer starta med följande:

Malmö FFs startelva mot FCK:

Wiland-Tinnerholm, Árnason, Bengtsson, Konate-Rodic, Eikrem, Lewicki, Berget-Rosenberg, Kjartansson

En mycket intressant elva som få Allsvenska lag kommer kunna matcha. Kjatansson/Rosenberg lär lätt göra 20 mål tillsammans i år och på mitten har man en hel del att välja på Rakip och Christensen väntas inte starta här men lär kunna kriga om en plats i startelvan i alla fall ser jag AC som tänkt startspelare. 

FCK är i mina ögon inte lika bra som för ett par år sedan. Klubben har famlat lite i mörker med alla nyförvärv och inför våren får man klara sig utan Amartey som sålts till England. Amartey var en av FCK s bästa spelare i höstas och lär bli svår att ersätta. 

FCK imponerade inte nämnvärt i segern mot Lyngby senast och det gjorde förvisso inte MFF mot Amager heller men med den startelvan som MFF kommer köra idag så måste jag ändå prova tvåan. Tycker inte FCK är motiverad favorit här. Jag kan få äta upp mitt ord men FC Köpenhamn ÄR inte bättre än MFF idag. 

Hur FCKs startelva kommer se ut är ännu inte helt klar men väntar mig att få se Robin Olsen och Erik Johansson från start. Två spelare som spelade för MFF för mindre än ett år sedan. Lite "hatmöte" där att vänta skulle jag tro. 

Kuhn har sagt att elvan i MFF skall få 65 minuter sen kommer han börja byta runt lite så för den som är lite tveksam till mitt spel kanske 2/X kan vara intressant.

Matchstart är kl 12:00 (svensk tid)

Skribent: Jimmiebet
5 February 2016