Speltips Allsvenskan 2016:

Drar till med ett långtidsspel på Allsvenskan 2016. AIK vs Djurgården där jag har en fin känsla att DIF skall komma före AIK i tabellen. 

Just nu kan man få odds 3.55 men tror det kommer sjunka en aningen fram till premiären. 

Min motivering är ganska enkel. DIF har värvat riktigt bra och igår blev Ranegie klar, kanske Allsvenskans vassaste värvning denna Silly Season. 

Ranegie är en fysisk stark spelare som kommer göra kaos i många försvar den kommande säsongen. Lägg därtill en skadefri Harris Radetinac. Visst Kerim Mrabti är korsbansskadad och kommer ej tillbaka den närmsta tiden men tycker DIFs lag ser riktigt intressant ut. 

Vet inte om man vågar sticka ut hakan och säga att DIF till och med kan bli en guldkandidat 2016? Nja så långt vågar man kanske inte gå  men med Ranegie på topp vet man fan aldrig. 

Djurgårdens Nyförvärv 2015/16: 

Seon-Min Moon (Östersund FK) 

Philana Tinotenda "Tino" Kadewere (Harare City)

Besard Sabovic (Djurgårdens IF U21) 

Mihlali Mayambela (Cape Town All Stars) 

Marcus Hansson (Tromsö IL)

Jonathan Augustinsson (IF Brommapojkarna) 

Michael Olunga (Liberty Sports Academy/Gor Mahia) 

Mathias Ranégie (Watford, på lån)

Intressanta nyförvärv må jag säga och visst känns det som Bo Andersson legat i på värvningsfronten inför denna säsong. 

AIK då? Denni Avdic, Eero Markkanen, Amin Affane och Ahmed Yasin ja det är deras fyra tyngsta nyförvärv och den ende som jag tror kommer leverera här är Avdic... Affane lär hamna på bänken rätt snabbt och Yasin ja han kan nog glimta till lite då och då men inte lär han göra kaos i Allsvenskan direkt. Vad gäller Eero är jag mycket skeptisk. Har sett väldigt klumpig ut på försäsongen och frågan är om han inte är i tyngsta laget. Nej Markkanen blir nog en flopp tyvärr....

En spelare som dock kan få ett rejält genombrott är Niklas Eliasson som sett pigg ut i träningsmatcherna, men så är det ju det där med träningsmatcher. Eliasson var ganska vass på försäsongen i fjol med men sen knöt det sig för honom. 

Med tanke på att Ofori och Carlgren förmodligen kommer lämna AIK under sommaren lär AIK inte gå bättre till hösten, även om de kanske ersätts med helt ok spelare. 

Nej 3.55 på DIF här känns intressant och slänger in ett par tusen på detta lir!

Skribent: Jimmiebet
18 February 2016