Spanien har börjat EM precis som väntat, man vinner mot ett hårt arbetande Tjeckien med minsta möjliga marginal. Ganska solida bakåt samtidigt som man har svårt att göra mål framåt, speciellt mot organiserade motstånd som Tjeckien. Så här har det sett ut hela kvalet, man har inte alls imponerat men lyckats gneta till sig uddamålsvinster. Morata där framme ställer jag mig också osäker till. Är oerhört bra när han får ytor att löpa på, vilket vi ofta ser i Juventus när han byts in i slutet när motståndet jagar ledning. Han är däremot ingen bra boxspelare vilket lär behövas i en sådan här match. 

Turkiet är alltid svårbedömda med Fatih Terim, men jag ser verkligen inte Turkiet som någon större utmanare. Arda Turan är enligt mig överskattad och det såg vi inte minst mot Kroatien. Framåt är de inte särskilt starka och som lag tyckte jag inte alls att de imponerade mot Kroatien. 

Vi lär nog få se en ganska lik matchbild som den mellan Spanien - Tjeckien där Spanien lär ha större tryck och mycket större bollinnehav etc. Visst kan Turkiet kontra in ett mål men jag tycker att Spaniens defensiv och tröga offensiv leder till att vi får se få mål, och 1.83 gånger pengarna är en bra investering. Lär sluta 1-0 eller 2-0. 

Skribent: FatBoyNr1
14 June 2016