Spanjorskan Garbiñe Muguruza har gjort raketkarriär de senaste två åren. Tack vare en stabil tennis med en hög lägstanivå så har hon rönt stora framgångar på touren. Kronan på verket är såklart när hon tog hem de franska öppna mästerskapen tidigare i år genom att slå världsettan Serena Williams med i två raka set, 7-5, 6-4.

Visserligen så var underlaget då det spanska favoritunderlaget grus men har man kapaciteten att slå Serena Williams så är man på riktigt någon att räkna med. Hon har visat en fin form och har säkert en växel till att lägga in. En riktigt tung spelare att möta helt enkelt.

Nu väntar 48:e-rankade Sevastova för världstrean Muguruza. Lettiskan gick bra i New Haven och lyckades kvala in och sen även vinna första omgången. När hon sedan stötte på lite svårare motstånd i form av Makarova så tog det tvärstopp, 6-3, 6-2.

I första rundan så var Muguruza lite segstartad och tappade första set med 6-2 mot Mertens. När hon sedan fått upp ångan så var det inte mycket som stoppade henne och hon tappade bara tre games till. Spelar hon den tennisen så vinner hon detta säkert. Jag sätter 5 units på Muguruza -5,5 games till 1.96 hos betsson.

Skribent: BoAOrm
31 August 2016