Ikväll så väntar ett helargentinskt möte på hardcourten i US Open då Juan-Martin Del Potro möter sin landsman Diego Schwartzman. Den sistenämnde är en 24 åring från den argentinska huvudstaden Boenos Aires. Som så många andra sydamerikaner så är han något av en grusspecialist. Han ligger på 69:e plats på ATP-rankingen.

På andra sidan står Del Porto. Del Porto har imponerat på hela tennisvärlden i sin comeback. I Wimbledon slog han ut Wawrinka och på hardcourten under OS i Rio så slog han ut självaste Djokovic i första rundan. Det var bara början. Del Potro tog sig hela vägen till final efter att även ha slagit ut Nadal. Del Potro spelade en otroligt jämn tennis genom hela turneringen men i finalen blev Murray för tuff.

I grunden är Del Potro den bättre spelaren av de två och när det kommer till hardcourt ska han vara rejält mycket bättre. Del Potro har som mål att gå långt i den här turneringen och då ska han inte behöva slösa onödig energi i första omgången. Jag tror att han lägger i en hög växel direkt och kan han hålla fokus på samma sätt som i OS så kommer han göra processen kort för Schwartzman som kommer få det svårt med Del Potros extremt tunga grundslag. Det blir 4 units på Del Potro -7,5 games hos bet365 till 1.80.

Skribent: BoAOrm
30 August 2016