När Tjeckien äntrar Stade Bollaert-Delelis i Lens ikväll klockan 21 så ställs de mot ett i praktiken avsågat Turkiet. Medan Spanien och Kroatien gör upp om gruppsegern i Bordeaux så handlar denna match om att grabba det sista halmstråt i europamästerskapet i fotboll 2016.

Spanien +4 6p Kratien +1 4p Tjeckien -1 1p Turkiet -4 0p

För turkarnas del ser det nattsvart ut. Man är piskade till att vinna med ett par bolla för att ens ha en chans att kunna avancera i detta EM som en av de fyra bästa treorna. Spelarmaterialet är nivå med Tjeckiens men man har inte alls agerat som ett lag och nu ser läget hopplöst ut.

Tjeckerna kommer från en sen upphämtning av 0-2 mot Kroatien. Något som såklart kommer att ge laget självförtroende. Den poängen, tillsammans med det det faktum att det bara blev en uddamålsförlust mot Spanien, gör att Tjeckerna kan vädra morgonluft vid en seger. Med rätt resultat i gruppens andra match så räcker det till en andraplats i gruppen men att komma trea på fyra poäng bör absolut räcka till avancemang så Tjeckerna ska vara fullt motiverade då de i princip har sitt EM-öde vid sina egna fötter. Man har dessutom visat sig mer disciplinerade och samspelta än Turkarna vilket gör att jag ser dem som favoriter.

Tjeckien spelas rak hos unibet till 2.32 med 5 units.

Troliga startelvor Tjeckien. 4-2-3-1. Čech; Kadeřábek, Sivok, Hubník, Gebre Selassie; Darida, Pavelka; Skalák, Dočkal, Krejčí; Necid. Turkiet. 4-2-3-1. Volkan Babacan; Şener Özbayraklı, Semih Kaya, Hakan Balta, İsmail Köybaşı; Mehmet Topal, Selçuk İnan; Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor; Cenk Tosun.