De stora tennisturneringarna brukar dugga tätt under sommaren men i och med de olympiska spelen i Rio så blev de än fler än vanligt. I Paris under franska öppna så stod världsettan Novak Djokovic pall för trycket och vann där på gruset sin andra Grand Slam för året. I Wimbledon gick det dock desto sämre och han fick se sig slagen redan i tredje rundan mot Sam Querrey. En match där serben absolut inte kom upp i nivå. Något som vi absolut inte är vana vid att få bevittna.

I Rio var tanken att Djoko skulle få ta lite revansch men det gick inte alls. Oturligt nog föll lotten i första rundan på den hårdslående Del Potro som nyligen kommit tillbaka från skada. Det ville sig inte alls. Även om Djokovic inte underpresterade på det sättet så hade en Novak i form inte åkt ut i den matchen. Det var en mycket besviken världsetta som lämnade Rio redan efter första omgången.

Det har framkommit att Djokovic haft lite skadeproblem med en krånglande handled men har nu gått ut med att han även haft en del personliga problem. Detta i kombination med de senaste tidens resultat gör att jag inte litar lika mycket på den annars så stabile Djokovic. Istället tycker jag istället att huvudkonkurrenten och världstvåan Murray bör ses som favorit. Hon tog tillfället i akt att vinna Wimbledon när Djokovic var borta. Något han gjorde efter att endast tappat två set i turneringen. Detta följde skotten upp på bästa vis i Rio med ett OS-guld. Han visade att han är en riktigt duktig hardcourt-spelare. Formen på skotten är med andra ord riktigt fin och han får ett spel om 4 units att vinna turneringen till 3.00 hos betsson.