På måndagskvällen är det tid att avsluta grupp B i fotbolls-EM 2016. Den ena matchen i gruppen är mötet mellan Slovakien och England som spelas klockan 21 på Stade de Bordeaux. Inför mötet är läget i gruppen följande: 1. England +1 4p 2. Wales +/-0 3 p 3. Slovakien +/- 0 3 p 4. Ryssland -1 1p

England har startat turneringen med en frejdig offensiv. Det engelska självförtroendet fick sig en törn då de släppte in en sen kvittering mot Ryssland vilket spräckte mitt förra spel på England. Balansen på karmakontot utjämnades emellertid i och med det sena segermålet mot Wales. Sturridge mål gav England både självförtroende samt em gruppledning. England kan mönstra ett av turneringens absolut bästa anfall men spelare som Kane, Vardy och Sturridge.

Slovakien å sin sida gjorde en mycket fin insats mot Ryssland och ledde välförtjänt med 2-0 i paus. Hamsik har visat fin form och slovakerna utgör ett starkt hot även på fasta med många starka huvudspelare som exempelvis Skrtel.

Engelsmännen har i praktiken mer eller mindre säkrat en åttondelsplats i detta europamästerskap. Det lär dock gå för seger vilket innebär att man lägger vantarna på förstaplatsen i gruppen. Slovakierna bör ta åtminstone en poäng för att känna sig säkra på avancemang. Matchen kommer nog vara en ganska öppen historia och 2.40 hos 10bet på att båda lagen gör mål är alldeles för högt för att motstå.