Det är dags för det avgörande mötet i tungviktsmatchen mellan Roma och Porto i Champions League Play Off:et. Det är avspark ikväll klockan 20:45 på Olympiastadion i Rom. Första matchen i Porto slutade 1-1. Roma var klart bättre i första halvlek och ledde också med 1-0 i paus. Tyvärr för de rödgula så drog Vermaelen på sig sin andra varning i slutet av första halvlek. Med en man mer tog Porto över en del av initiativet och lyckades även kvittera men det krävdes en straffspark för att portugiserna skulle kunna göra 1-1. Ett bra resultat för Roma även om de tappade en ledning.

Som jag skrev i min rek för första mötet så tror jag mycket på Romas starka defensiv. I Serie A är det bara Juventus som har ett starkare försvar än Roma och med tanke på att de leder när går in på plan så vill man väldigt gärna hålla nollan. Porto hade svårt att komma till klara chanser i spel 11-10 på hemmaplan och de kommer att få det ännu tuffare att skapa lägen på bortaplan. För Portos del räcker det emellertid med ett enda mål för att vända på steken. Detta gör att de inte måste gå på tokoffensiv utan så länge det är 0-0 eller 1-0 så är de med i matchen. Porto kommer att ha tålamod med anfallsspelet. Detta är Portos Santos största match i dennes tränarkarriär. Skulle dubbelmötet förloras är stora delar av Portos säsong förstörd innan den egentligen hann börja. Tveksamt hur hanterar all press i ett så här tidigt skede i sin nya klubb. Roma sitter visserligen i en liknande sits men de har den betydligt mer rutinerade Spalletti att luta sig tillbaka mot. Han har en helt annan erfarenhet av att vara i situationer som denna och kan sin klubb och sina spelare betydligt bättre. Detta tror jag kommer bli den avgörande faktorn till Romas favör. 

Roma visade dessutom fin form i ligan då man städade av Udinese med 4-0. Utöver två straffmål av Perotti fick de viktiga offensiva pjäserna Edin Dzeko och Mohamed Salah båda göra mål. Den raka ettan finns till runt 2.00 men jag hittar ett ännu bättre värde i att Roma vinner och håller nollan till 3.25 hos Bet365. Roma kommer nog att prioritera defensiven med det utgångsläget som man har. Jag spelar 4 units.

Förväntade startelvor: Roma. 4-2-3-1. Szczesny; Bruno Peres, Manolas, Juan Jesus, Emerson; Strootman, De Rossi; Salah, Nainggolan, Perotti; Dzeko. All. Spalletti. Porto. 4-4-1-1. Casillas; M.Pereira, Felipe, Marcano, Telles; Herrera, Danilo, André André, Otavio; Adrian Lopez, André Silva. All. Espirito Santo.