Den forne världsettan Federer var illa ute i kvarten mot Cilic men fick igång sitt spel och kunde vända ett 0-2-underläge till seger med i en tuff femsetare där schweizaren räddade tre matchbollar i fjärde set. Väl i femte visade Federer på sin rutin och plockade hem setet ganska säkert med 6-3. Bortsett från det har Federer inte tappat några set.

Sjätteseedade Roanic kommer från en 3-1-vinst mot Querrey. Kanadensaren var före det nära att åka ut mot Goffin i fjärde rundan men lyckades vända 0-2 mot Goffin. Han kommer nog fortsätta att spela en offensiv tennis för att störa Federer.

Med Djokovic ute ur turneringen så ser Federer sin chans att ta sin otroliga åttonde titel. Senast han tog en grand slam var i just wimbledon 2012. När han väl fick igång spelet mot Cilic visade han vilken klass han fortfarande håller och jag tror han lyckas utmanöverera Roanics attacktennis. Federer har 9-2 i inbördes möten och visade redan i Halle att hans gräsform är fin. Jag spelar Federer -1,5 set till 2.23 hos unibet med 5 units.