På torsdag med avspark 18:30 är det dags för vad som kan komma att vara en ödesmatch för IFK Göteborg i flera år fram över. Göteborgskamraterna har 1-0 i ryggen när det åker ner till Azerbajdzjan för att ta sig an FK Qarabag. I potten ligger ett Europa League-gruppspel men även flera 10-tals miljoner kronor. Något som Blåvitt är i ett skriande behov av då man befinner sig i ekonomiska trångmål. 

Första matchen lyckades som sagt Änglarna vinna med 1-0, men det är något man ska vara mycket tacksamma för. Qarabag hade 60 % av bollen, 17-4 i avslut och 7-1 i skott på mål. Detta till trots var det dansken Albaek som frälste göteborgarna med en drömfrispark från distans. Tillbakapressade på hemmaplan och det lär bli en liknande matchbild i i returen på bortagräs.

Qarabag är kanske inte det mest namnkunniga laget men de har gjort fina resultat i Europa och varit i EL-gruppspel de senaste två säsongerna. Man besitter alltså en helt annan rutin än Göteborg av internationella matcher. Till detta lägger jag att man var det bättre laget på Ullevi och jag ser Qarabags chanser till avancemang som goda. En 1-0-vinst hemma räcker historiskt sätt för att gå vidare i 60 % av fallen men sett till lagen och dessutom Göteborgs vacklande form så ser jag fint värde i Unibet 2.40 på att Qarabag går vidare. Det är stor skillnad på hemma och borta i de europeiska matcherna och på hemmabana har Qarabag slagit lag som Anderlecht och Young Boys de senste åren. Jag lägger 6 units.