Nordirland avslutar ikväll sitt första EM-gruppspel någonsin då man möter Tyksland på Parc des Princes i Paris med avsparkstid 18:00.

Tyskland +2 4p Polen +1 4p Nordirland +1 3p Ukraina -4 0p

I och med 2-0-segern senast mot Ukraina så har Nordirländarna givit sig själva ett mycket bra utgångsläge för avancemang. Ett kryss skulle räcka för att vara helt säker på att gå vidare. Faktum är att även en förlust kan vara tillräckligt, särskilt om den inte är för stor. I grupp A landade trean Albanien på 3 poäng och målskillnaden 1-3. Om Nordirland ska komma före dem i tabellen för treor så får de förlora med maximalt tre mål. Detta borde innebära att Nordirland inte kommer blir allt för desperata och skicka folk framåt om Tyskland tar ledningen. Istället kommer de slå vakt om att behålla en bra målskillnad.

Tyskarna har sitt mål klart - att vinna gruppen. Senast fick man bara 0-0 mot Polen men leder gruppen med ett måls marginal. Denna gruppledning är man nog måna om att behålla och kommer därför jaga mål. Att Tyskland är ett mycket potent landslag är nog alla överrens om och de ska kunna vinna denna match.

Då jag väger samma de båda lagens utgångsläge så tycker jag att det lutar åt 2,3-0 till Tyskland och spelar på detta. Spelet konstrueras genom att spel 60,7 % av insatsen på 2-0 till 5.50 och 39,3 % på 3-0 till 8.50 hos bet365. Detta ger totala oddset 3.34 hos bet365 vilket spelas med 3 units.

Förmodade startelvor Nordirland. 4-5-1. McGovern; Hughes, McAuley, Cathcart, J Evans; Ward, C Evans, Davis, Norwood, Dallas; Washington. Tyksland. 4-5-1. Neuer; Höwedes, Boateng, Hummels, Hector; Kroos, Khedira; Özil, Götze, Schürrle; Müller.