Idag går vårt svenska hopp Johanna Larsson in i US Open tennisen. Den 47:e rankade svenskan ställs mot italienskan Karin Knapp. Inbördes har Knapp 3-0 på Larsson men de matcherna ligger några år bak i tiden och på det enda hardcourtmötet så vann Knapp en jämn match. 

Det som framför allt talar Johanna Larsson är hennes form och antalet matcher hon har fått på hardcourt inför turneringen. Båda spelarna åkte ur OS i den första matchen efter 2-1-förluster. Sedan dess har Knapp bara spelat två matcher. En seger och en förlust. Dessa tre matcherna är de enda hon har på hardcourt sedan grussäsongen tog slut. 

Larsson å sin sida har spelat desto flitigare. Hela elva matcher varav sju vinster och fyra förluster. Den mest imponerande var den i New Haven förra veckan då Vinci besegrades i raka set.

Ser man till Knapp så har hon bara vunnit en enda match på hardcourt i år trots sex försök. Jag tycker att Johanna är rättmätig favorit och spelar 2-0 till svenskan. Alla hennes senaste fem segrar har nämligen varit just 2-0 segrar. Jag spelar 4 units till 2.28 hos unibet.