I dag äntrar Wimbledonfinalisten, världstvåan och Båstads stora affischnamn Angelique Kerber turneringen. Hon ställs mot Malmö-spelaren Cornelia Lister som är rankad 664:a på WTA:s världsranking. Det är såklart en stor nivåskillnad mellan de två spelarna. Medan den förstaseedade tyskan har ägnat året åt att vinna Australien Open och spela final i Wimbledon så har svenskan, som fått ett wildcard till Båstads huvudturnering, mest spelat dubbel och härjat på ITF-touren.

Det finns emellertid några saker som talar för Lister i denna match. Dels så spelar hon på hemmaplan men hon har även haft tid att känna in grusbanorna. Lister har gått till andra rundan i både ITF-turneringen samt kvalturneringen. Detta är en rejäl fördel mot Kerber. Framför allt i matchupptakten då Kerber senaste match är just Wimbledon-finalen mot Serena Williams vilken tyskan förlorade i två raka set, 5-7, 3-6. Detta innebär att Kerber kommer till matchen med grästempo i kroppen medan Lister har hunnit adaptera till gruset.

Kerber är såklart förväntad att vinna matchen på ett tryggt och komfortabelt sätt. Vad vore annars att förvänta av en Australian Open-vinnare och Wimbledon-finalist mot en orutinerad 22-årig ITF-spelare? Hennes form ser riktigt stabil ut. Detta är knappast en överdrift då hon på vägen till Wimbledon-finalen inte tappade ett enda set!

Lister å sin sida har som dubbelspelare utvecklat ett fint nätspel och till detta kan hon addera ett bra fotarbete och en fin rörelse. Hon har även en bra backhand som i bästa Björn Borg-anda såklart är dubbelfattad.

Att Kerber förväntas att slå Lister är inte så mycket att säga om, däremot kan tyskans ovana på grus vålla lite problem inledningsvis mot en Lister som är taggad till tänderna. Inte nog med att hon möter världstvåan, utan hon gör det dessutom på hemmabana. Detta gör att jag tror att Lister kan förlänga första set en aning. Jag spelar 3 units på över 8,5 games i första set till 3.00 hos 10bet.