När Italien och Irland intar Stade de Nice ikväll klockan 21 så är det med vitt skilda förutsättningar. Italien är redan klara gruppsegrare. Irland slåss för sin överlevnad i turneringen. 

I åttondelfinalen i fotbolls-EM 2016 kommer Italien ställas mot de regerande mästarna Spanien. En tuff lottning och Conte kommer att vila en del spelare inför det mötet men bedyrar att denna match inte är oviktig och att irländarna är svåra att slå. Den italienska defensiven har verkligen imponerat i turneringen. Jag tror att det kommer bli svårt för den trubbiga offensiv som Irland besitter att penetrera denna. Det kommer nog att bli en låst matchbild där Italien ligger på kontring med vetskapen av att det är Irland som måste göra mål. Ju längre matchen lider desto mer benägna kommer Irland vara att ta risker. Jag tror att avgörandet kommer i andra halvlek och spelar också på X/1 till 5.50 hos Unibet med 3 units.

Troliga startelvor Italien. 5-3-2. Sirigu; De Sciglio, Barzagli, Ogbonna, Darmian; Bernardeschi, Thiago Motta, Sturaro, El Shaarawy; Zaza, Immobile. Irland. 4-4-2. Randolph; Coleman, O'Shea, Duffy, Brady; Hendrick, Whelan, Quinn, Hoolahan; Murphy, Long.