England inleder sitt fotbolls-EM 2016 med att ta sig an Ryssland på Stade Vélodrome i Marseille på lördagskvällen. Som bekant brukar England bli tagna av stundens allvar när det drar ihop sig till EM eller VM i fotboll. De har inte tagit sig till en semifinal sen hemma-EM 1996.

Nog för att traditionens makt är stor i världens vackraste sport men här är England inte tillräckligt stora favoriter. Ryssarna är som seden bjuder påtagligt ojämna i sina prestationer och försvaret imponerar föga. Med sena skador på två viktiga pjäser i defensivt lagda Igor Denisov och den offensive regissören Alan Dzagojev så är mittfältet kraftigt försvagat.

Anfallare som Harry Kane, Jamie Vardy och Daniel Sturridge gör att England har en helt annan offensiv spets än Ryssland som får hålla till godo med St. Petersburgs habile Dzjuba på topp. De löpstarka engelska anfallarna kan såra den ålderstigna ryska backlinjen rejält med ett vasst djupledsspel. Grundkvaliteten i England är helt enkelt mycket högre. Den raka ettan spelas till 1.90 hos Bet365 med 6 units.

Troliga startelvor:

England. 4-4-2. Hart; Walker, Cahill, Smalling, Rose; Dier, Wilshere, Alli, Rooney; Kane, Vardy. Ryssland. 4-5-1. Akinfeev; Smolnikov, V. Berezutski, Ignashevich, Schennikov; Glushakov, Ivanov, Samedov, Kokorin, Shatov; Dzyuba.