Murray har tog sig till kvartsfinal utan att stöta på några egenliga hinder och avfördade Kyrgios i fjärde rundan på ett imponerande sätt. Väl i kvarten såg det ut att bli en ny 3-0-seger mot Tsonga efter att Murray vunnit ett mycket jämnt tiebreak i första. Missade setbollar satte sig i huvudet på fransmannen och han spelade bedrövligt i andra set som han tappade med 6-1, men sen vaknade han till. Murray fick problem med Tsongas tunga spel och starka servande och det var först i femte set som skotten kunde avgöra matchen.

Berdych var lite illa ute i fjärde rundan mot landsmannen Vesely men när det väl skulle avgöras i femte set så plockade världsnian fram en stabil och trygg tennis och vann med 6-3. Detta fina spel tog tjecken med sig in i kvarten mot Pouille som besegrades relativt enkelt med 7-6, 6-3, 6-2.

Inbördes så har Murray övertaget med 8-5 men de har aldrig mötts på gräs. Den jämna inbördes statistiken samt att Berdych spelstil påminner en del om Tsongas som Murray hade problem med gör att jag tror att Berdych lyckas ta ett set. Jag plockar över 3,5 set till 1.90 hos nordicbet med 6 units.