Klockan 21:00 på måndagskvällen är det dags för den stora fotbollsnationen Italien att ändra EM 2016 i Frankrike. Man ställs mot favorittyngda Belgien på Stade de France i Lyon.

Europamästerskapets bästa försvar kan mycket väl tillhöra Italien. Gigi Buffon kommer att ha sina tre mittbackar från Juventus framför sig i Contes förmodade 3-5-2. Det kommer att bli svårt att göra mål på Italien.Belgien å sin sida kan mönstra en riktigt namnkunnig elva med spelare som Lukaku, De Bruyne, Hazard, Nainggolan, Courtois med flera i denna gyllene belgiska generation. 

I Brasilien-VM blev det respass för Wilmots mannar i kvarten mot Frankrike. Då var domen lite förlåtande mot det gedigna spelmaterialet eftersom mästerskapsrutin saknades. Nu har man denna rutin vilket gör att kravbilden skärps till. Det kan bli en särskilt tung börda att bära då Hazard har en usel säsong i ryggen, 

Benteke har allt annat än rosat marknaden i Liverpool, Fellaini förpassats till Old Traffords bänk och kaptenen och tillika härföraren Kompany är borta på grund av skada. En långt i från optimal uppladdning och det finns en stor risk att Italiens starka försvar kan frejda sitt mål och då kan favoritskapet tynga de, i dessa sammanhang, ändå ganska oerfarna belgiska spelarna. 

Det finns risk att spelet låser sig. Jag tror på en betydande möjlighet för en krampaktig belgisk insats offensivt och spelar därför Italien +0,25 till 1.79 hos 10bet med 3 units.

Troliga startelvor

Belgien. 4-2-3-1. Courtois; Alderweireld, Denayer, Vermaelen, Vertonghen; Nainggolan, Witsel; Mertens, De Bruyne, Hazard; Lukaku.

Italien. 3-5-2. Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, Darmian; Pellé, Éder.