På onsdag (24/8) är det dags för returmötet i Champions League mellan APOEL och FC Köpenhamn med avspark 20:45. Det första mötet på Parken i den danska huvudstaden slutade med hemmaseger, 1-0, efter att Pavlovis gjort matchens enda mål i slutet av första halvlek. Sett till matchbilden kom målet välförtjänt och danskarna hade även bud på ett andra mål. Närmast var man då man träffade insidan av stolpen med ett skott utifrån. Cyprioterna låg mest på försvarssida och det var först efter FCK tagit ledningen som man kom upp i anfall ett par gånger. Om första halvleken tillhörde hemmalaget så var andra desto jämnare om än lite till dansk favör. 

Efter matchen verkade båda lagens tränare tillfreds med resultatet. FCKs Ståle Solbakken underströk vikten av en hållen nolla men medgav att 2-0 skulle vara optimalt. Även Apoels dansk-spanske tränare Thomas Christiansen var nöjd över insatsen. Såklart ville han helst ha med sig ett bortamål men tryckte på att det blir en annan typ av match när de spelar hemma och chanserna till avancemang är goda för APOEL.

Ser man till FCKs matcher tidigare i detta CL-kval så inledde de med att planenligt krossa nordirlänska Crusaiders med 9-0. Därefter blev det så att lotten föll på rumänska Astra. Där blev det 1-1 borta innan FCK manövrerade ut Astra hemma och vann med trygga 3-0 efter tre mål i första halvlek.

För cypriotiskt vidkommande så gick första resan i kvalet till Wales för ett möte med TNS som slutade mållöst. I returen vann Apoel hemma med klara 3-0. I nästa runda ställdes man mot Norrköpings övermän i form av Rosenborg. Här förlorade man första matchen med 2-1 för att sedan vinna med 3-0 hemma. Siffrorna ger dock inte riktigt hela bilden då alla tre mål kom på stopptid.

Förutom att vända mot de norska mästarna så har Apoel ett väldigt fint kvalfacit mot nordiska lag och då framför allt just danska. I kvalet förra året stötte man på Midtjylland. Då blev det förlust med 2-1 borta men detta vände man hemma genom 1-0 och avancerade på bortamål. 2014 ställdes man mot Aalborg i Play Off. Apoel fick med sig 1-1 från Danmark och förvaltade detta säkert via en 4-0-seger hemma. Blickar vi tillbaka till 2009 så ser vi att FCK och Apoel möttes i det avgörande Play Off:et till CL. Då som nu så inledde danskarna med att vinna med 1-0 hemma. Apoel lyckades dock vända och avancera via en 3-1-seger på Cypern.

Mot bakgrund av denna statistik mot danska lag samt det faktum att 1-0-förlust borta vänds i 41 % av fallen så ser jag ett rejält värde i Apoel tar sig vidare till 3.50. Apoel har visat hittills i kvalet att de är starka hemma och FCK är inte så mycket bättre i grunden att de skulle ta bort allt värde i dett odds. Däremot finns alltid faran med bortamål i kvalspel så jag väljer istället den raka ettan till det något lägre 3.20, men då får jag å andra sidan vinst vid exempelvis 2-1 eller 1-0 och förlust i förlängningen.  Jag spelar 5 units på att Apoel vinner matchen till 3.20 hos Unibet.