Slutresultat Schlagerfestivalen2016

Hur gick det i Schlagerfestivalensfinal? Här hittar du slutresultat Schlagerfestivalen2016. Vilken artist kom sist och vilken artist vann? Ja för dig som missade den stora finalen på Friends Arena ger vi dig en överblick på hur det gick.

SchlagerfestivalensGrand Final avgörs på lördag kl 20:00. 12 bidrag slåss om att få representera Sverige på hemmaplan i Eurovision Song Contest 2016. Frågan är vilket bidrag det blir?

Spelbolagens odds skvallrar om att det kan bli 17-årige skåningen: Frans, så här ser slutresultatet ut i finalen om man skall tro oddsen:

 1. Frans "If I Were Sorry"
 2. Wiktoria "Save Me"¨
 3. Molly Sandén "Youniverse"
 4. Robin Bengtsson "Constellation Prize"
 5. Oscar Zia "Human"
 6. Ace Wilder "Don't Worry"
 7. Samir & Viktor "Bada nakna"
 8. Lisa Ajax "My Heart Wants Me Dead"
 9. SaRaha "Kizunguzungu"
 10. David Lindgren "We Are Your Tomorrow"
 11. Panetoz "Håll om mig hårt"
 12. Boris René "Put Your Love On Me"

Internationella juryn kan fälla Frans

Men och det är ett ganska stor men. Oddsen baserar sig väldigt mycket på hur folk har tippat och hur snacket gått i media. Det som vi dock inte skall glömma är att 50 % av rösterna kommer från den internationella juryn och här är det inte lika säkert att Frans kammar hem de flesta poängen.

Vem minns inte finalen 2013 då Robin Stjernbergs "You" vann trots klart färre röster av tv-tittarna. Yohios "Heartbreak Hotel" noterade nästan 100 000 fler telefon och sms-röster än vinnarlåten. Men den internationella juryn tyckte alltså annorlunda och gav Robin Stjernberg 91 poäng och Yohio endast 30. En skillnad på hela 61 poäng vilket Yohio inte mäktade att ta ikapp. Från tittarrösterna fick Yohio 103 poäng och Stjernberg 75...

Telefon och sms-röster kan avgöra

Omvänt har vi sett telefon och sms-rösterna fälla avgörandet vid ett flertal tillfällen som exempelvis 2009 då Malena Ernmans "La Voix" tog hem hela 144 poäng bland telefon och sms-rösterna och blygsamma 38 från juryn medan Måns Zelmerlöws "Hope & Glory" fick 95 poäng av juryn och endast 48 av tv-tittarna.

Om vi bara skulle utgå från TV-tittarnas röster är det oerhört mycket som talar för att Frans tar hem segern, men den internationella juryn kan ställa till det en hel del och därför känns Frans seger inte lika självklar.

Hur tror du slutresultatet kommer se ut på Schlagerfestivalen2016? Blir det Frans som tar hem segern eller kommer den internationella juryn dissa hans låt totalt? Hur mycket har snacket om plagiat påverkat juryn och tv-tittarnas röstande? På lördag kväll får vi svaret! Och till dess kan vi bara spekulera i hur slutresultat Schlagerfestivalen2016 kommer se ut.

Tippa på Schlagerfestivalen2016!

Kolla in de senaste oddsen på Frans och de andra deltagarna i Schlagerfestivalen2016! Vilket är ditt bästa spel?

Schlagerfestivalenodds!

Mrbet

Skribent: Mrbet
11 March 2016