Skytteliga Copa America 2016

Messi, Higuain, Aguero, Suarez eller rentav Vidal? Vem tar hem Copa Americas skytteliga 2016? I början av juni är det dags för jubileumsturneringen: Copa América Centenario. För första gången i turneringens 100 åriga historia spelas Copa America utanför Sydamerikas gränser. Som värd för Copa America 2016 står USA där det skall spelas fotboll i världsklass på tio olika orter.

Inför Copa America-starten har vi på MrBet.se valt att ta en närmare titt på kandidater att vinna Copa Americas skytteliga. Vilka är favoriterna och hur ser oddsen ut? Låt oss kolla!

Lionel Messi, Argentina

Det kommer väl knappast som någon överraskning att en av världens bäste toppar spelbolagens oddslistor gällande skyttekung i Copa America 2016. Lionel Messi har ett riktigt vasst facit i Barcelona och i Argentinas landslag har det blivit 50 mål på 117 landskamper, med det är Messi klart bäst. Lär vara första straffskytt och kommer lägga en hel del offensiva frisparkar.

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 6.00

Luis Suarez, Uruguay

Messis klubbkompis Luis Suarez vann La Ligas skytteliga med 40 fullträffar, 5 mer än Cristiano Ronaldo. I landslaget snittar Suarez över 0.5 mål per match. 39 mål på 76 landskamper. Uruguays klart mest lysande stjärna.

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 7.00

Sergio Aguero, Argentina

Bland favoriterna att vinna Copa Americas skytteliga, hittar vi även Manchester City striker: Sergio Aguero. En lite kvick anfallare med fantastisk teknik och bländande spelförståelse. Kom igång ordentligt i slutet av Premier League och noterades till slut för 24 mål vilket var 1 mindre än skyttekungen Harry Kanes notering.

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 9.00

Gonzalo Higuain, Argentina

Länge såg Gonzalo Higuain att vinna guldskon i Europa säsongen 2015/16, men Suarez spurtade om och Higuain fick se sig besegrad. Svarade för 36 mål för sitt Napoli i Serie A och var med det överlägset bäste målskytt i den italienska högstaligan.

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 12.00

Carlos Bacca, Colombia

Carlos Bacca till vardags i Milan kom trea i Serie A:s skytteliga med 18 fullträffar. Har en bit upp till Messi, Higuain och Aguero vad gäller målskyttet och spontant känns Bacca inte som någon skyttekung i Copa America, men vem vet, Colombia har överraskat förr och Bacca ger ändå rejält klirr i kassan.

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 16.00

Alexis Sanchez, Chile

Arsenalanfallaren Sanchez gjorde bara ett mål i Copa America på hemmaplan förra året. Både Vidal och Vargas gjorde fler mål för Chile, men trots detta känns ett spel på Sanchez mer logiskt än hans landsmän. Har haft en del skadeproblem den gångna säsongen, men inför Copa America är den chilenske strikern på banan!

Bäst odds att vinna Copa Americas skytteliga: 16.00

Andra "heta" kandidater

Förutom de topptippade namnen ovan kan vi även nämna några "bubblare" i sammanhanget. Visst det är inte mycket som talar för att någon kommer vinna Copa Americas skytteliga som är utanför de namnen men vem minns inte Copa America 2015 där Eduardo Vargas och Paolo Guerrero vann skytteligan, två ganska otippade namn. Så visst finns det plats för skrällar i Copa America. Låt oss ta en titt på några som kan tänkas skrälla och panga in en 4-5 mål vilket kan räcka för att vinna Copa Americas skytteliga 2016:

Edison Cavani, Uruguay är en solid anfallare med näsa för målet. Anfallskollega med Zlatan den gångna säsongen i PSG, noterade 19 fullträffar i Ligue 1 2015/16. Ett spel på Cavani att vinna Copa Americas skytteliga ger i nuläget 21.00.

Hulk, Brasilien. I Neymars frånvaro av Copa America är det meningen att Hulk skall stå för målen i Brasilien. Kom trea i den ryska Premier Leagues skytteliga på 17 mål. Ett spel på Hulk ger liksom på Cavani 21.00.

En tredje tänkbar kandidat att ta hem Copa Americas skytteliga är Ecuadors Enner Valencia som till vardags lirar i West Ham. Hittade nätmaskorna 3 gånger i förra Copa America och det som talar lite till Valencias nackdel är att han spelar i ett ganska svagt lag: Ecuador, tveksamt om de tar sig längre än max en kvartsfinal. Ett spel på Valencia är näta flest gånger i Copa America 2016 ger 21.00.

Sist men inte minst bör vi också slänga in Perus Paolo Guerro som faktiskt vunnit Copa Americas skytteliga två gånger på raken. Och här är det hela 26.00 insatsen som gäller, ett fint odds!

Tidigare vinnare av Copa Americas skytteliga

Vilka spelare har vunnit Copa Americas skytteliga tidigare? Här är tidigare vinnare:

2015: Eduardo Vargas, Chile, Paolo Guerro, Peru, 4 mål

2011: Paolo Guerrero, Peru, 5 mål

2007: Robinho, Brasilien, 6 mål

2004: Adriano, Brasilien, 7 mål

2001: Víctor Aristizábal, Colombia, 6 mål

1999: Rivaldo, Ronaldo, 5 mål

1997: Luis Hernández, Mexiko, 6 mål

Tippa på fin favorit!

Vem är din favorit att bli Copa Americas skyttekung 2016? Hos Leo Vegas Sport får du upp till 1000 kr i bonus!Vanliga söktermer: Copa America skytteliga, Skyttekung Copa America 2016, Vem vinner Copa Americas skytteliga?

Per

Skribent: Per
24 May 2016