Det har blivit dags för MFFs sista match i Europa League kvalet 2020! Efter segrarna mot Cracovia, Honved och Lokomotiva Zagreb, väntar ett på pappret klart tuffare motstånd i La Liga laget Granda. Inför matchstarten på torsdag, har vi tittat lite närmare på oddsen. Vad är oddset på att Malmö går vidare till Europa Leagues gruppspel? Detta och en hel del annat tar vi span på inför Malmö FF-Granada.

1X2 Odds

Hur slutar matchen efter 90 minuter?

1X2 odds Malmö FF-Granada, hos spelbolagen:

Scrolla höger för att se alla odds:


  1 X 2
Unibet: 3.35 3.25 2.25
Betsson: 3.20 3.20 2.30
ComeOn: 3.15 3.30 2.25

Spela ansvarsfullt. Besök stödlinjen.se 18+ gäller


Som ni kan se på oddsen ovan är bortalaget Granada, favoriter. Detta trots att Malmö FF har ett grymt facit på 23 matcher utan förlust i Europakval-matcher. Ett spel på hemmalaget ger i skrivande stund runt 3.30 gånger pengarna. När spelbolagen öppnade oddsen låg det på närmare 4.50, med andra ord ett rejält dropp på matchdagen.

Det har varit lite bekymmer i Malmölägret inför Granada-matchen. Viktige Anders Christiansen har inte spelat en match sedan Örebro borta för snart 3 veckor sedan där han tvingades utgå. Om AC finns med i truppen mot Granada, återstår ännu att se, men det finns stor risk att dansken inte spelar från start, med tanke på det relativt långa uppehållet. En spelare som däremot missar mötet med spanjorerna är Johan Dahlin, vars skada tycks vara värre än man befarat. Vill det sig riktigt illa är Dahlin borta resten av säsongen. 

Så vad talar för Malmö FF i denna match? En hel del faktiskt. Som vi nämnt ovan har MFF:s ett facit på hemmaplan i Europakval-matcher som inte går av för hackor. Något man säkerligen kan dra lite extra nytta av, även om man inte har någon publik i ryggen denna gång. 

Formen talar kanske också till fördel för MFF här. I Allsvenskan ser man ut att redan ha gjort ett guldtryck och ingenting talar för att skåningarna skall tappa guldet som det ser ut i nuläget. Efter 3-0 mot Häcken har man byggt på sig ett rejält avstånd neråt, något som kan vara extra skönt om det skulle bli mer Europa League spel. 

För Granada som inledde med två raka segrar i La Liga, gick det mindre bra i helgen. Hela 1-6 borta mot Atletico Madrid, där Suarez och Costa hade stor show. Men kanske var fokuset hos många Granada-spelare redan på matchen mot Malmö. En match som verkligen är speciell för Granada-spelarna. Skulle Granada lyckas ta sig till Europa Leagues gruppspel är detta första gången någonsin, då det också är första gången någonsin som klubben spelar ute i Europa. 

Över/under Odds, Totalt antal mål:

Hur många mål faller det i matchen?

Överspel:


  Över 3.5 Över 2.5 Över 1.5
Unibet: 4.30 2.23 1.37
Betsson: 4.33 2.25 1.40
ComeOn: 4.10 2.20 1.38

Spela ansvarsfullt. Besök stödlinjen.se 18+ gäller


 

Underspel:

  Under 3.5 Under 2.5 Under 1.5
Unibet: 1.20 1.66 2.75
Betsson: 1.22 1.65 2.90
ComeOn: 1.22 1.65 2.95

Spela ansvarsfullt. Besök stödlinjen.se 18+ gäller


När det kommer till antal mål i matchen mellan Malmö och Granda är spelbolagen inte speciellt optimistiska på en målrik tillställning. Linan 2.5 mål indikerar på att det inte blir många mål, i alla fall om man skall tro spelbolagen. Över 2.5 mål ger en bra bit över 2 medan under ger runt 1.65. För den som tror på en riktig klang och jubel tillställning, ger över 3.5 mål hela 4.30 hos Unibet i skrivande stund. 

Vilket lag går vidare?

Om man tittar på oddsen på vilket lag som går vidare är det i runda slängar 65-35 i fördel för Granada. Hos Betsson ger ett spel på Granada, i skrivande stund, att gå vidare 1.45 medan Malmö FF ger 2.65. Hos Unibet är oddset 1.50 på Granada avancemang och 2.45 på MFF avancemang. För dig som tror på MFF avancemang ger alltså en satsad 1 000-lapp, 2 650 kronor åter, vilket innebär en vinst på 1 650 kronor. 

Odds Malmö FF-Granada målskyttar

Vilken spelare gör mål ikväll?

Ola Toivonen 2.60 Besök Bet365
Vidal Jorge Molina 2.75 Besök Bet365
Amin Sarr 3.00 Besök Bet365
Antonio Cortes Heredia 3.00 Besök Bet365
Darwin Machis 3.00 Besök Bet365
Isaac Kiese Thelin 3.00 Besök Bet365
Roberto Soldado 3.00 Besök Bet365
Antonio Puertas 3.75 Besök Bet365
Fede Vico 3.75 Besök Bet365
Anders Christiansen 4.00 Besök Bet365

Inför Malmö FF-Granada

Det är nu det gäller! En match från Europa League gruppspel och nya sköna miljoner i klubbkassan! Kan Malmö skicka ut La Liga laget Granada i playoff? På pappret skall det egentligen inte vara möjligt. På de flesta platser är Granadas trupp klart vassare, men det går inte att se allt svart och vitt. Man måste se till helheten och det är här Malmö har goda chanser att avancera. Rutinen som många MFF-spelare har från matcher likt dessa är ovärderlig och kanske blir det tungan på vågen. Hos spelbolagen tittar man mycket på spelare för spelare och det är här som oddsen ofta blir en aning skeva. Om Anders Christiansens vara eller icke vara låter vi vara osagt, men även utan dansken har Malmö goda chanser här. För Malmö kan prestera bra fotboll även när AC inte spelar, vilket man bevisat ett flertal gånger. Hur mycket Malmö kommer sakna Johan Dahlins rutin i målet är dock mer oklart, men Marko Johansson, har vuxit in som ett bra alternativ och i en match likt denna skall det bli ytterst intressant hur Johansson agerar. Det kommer vara klar skillnad på motståndet här jämfört med Honved och Lokomotiva Zagreb som man mötte i omgång 2 och 3. Nu är det ett relativt starkt La Liga lag som tagit ett flertal skalper i ligan under det senaste året. 

Om man skall plocka fram några namn i Granada, är Roberto Soldado med ett förflutet i Tottenham och Real Madrid, en av de störst lysnade stjärnorna. Men Saldado har passerat toppen på sin karriär och har hunnit fylla 35 år. Förra säsongen noterades forwarden för 7 mål på 33 matcher, vilket inte imponerar jättemycket. Någon utpräglad målskytt har man faktiskt inte i laget. Förra säsongen gjorde Soldado flest mål tillsammans med Machis och Puertas. Trion stod för 21 mål tillsammans. 

Mellan stolparna har Granada en bra målvakt i Portugals: Rui Silva. 26-åringen hade stor del i Granadas framgångsrika säsong 2019/20, då man slutade på en sensationell sjunde plats. 

Per

Skribent: Per
1 October 2020