Undrar du vad Asian Handicap betyder? Ibland dyker det upp på spelbolagen när du ska lägga ett spel, men många kanske inte vet vad det innebär, och är vana att spela på -1.5 på ett favoritlag, även kallat tvåvägsspel. Asian Handicap gör att vi får lite mer säkerhet när vi spelar, då tvingas vi inte välja mellan -1.5 eller -2.5, utan kan istället hitta ett så kallat "mellanläge". Låt oss på MrBet förklara begreppet och hur man går till väga för att spela Asian Handicap.

Spelbolag med asian handicap

Idag finns det ett fleral spelbolag som erbjuder Asian Handicap när man ska satsa pengar, men några av dem större är Bet365, Bethard och Unibet. Här nedan kan ni klicka på spelbolaget du önskar att spela på:

100 kr omsättningsfri bonus.
Få ett gratisspel
18+ | Spela casino ansvarsfullt Endast nya spelare. Få ett gratisspel värt 100 kr utan omsättningskrav vid första insättning. Min. insättning 100 kr. Vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men du behåller resterande summa av spelvinsten. | regler & villkor gäller

Vad är Asian Handicap?

Asian Handicap är ett lite säkrare sätt att spela än 1x2 eller trevägshandikapp. Här erbjuds du istället pengarna tilbaka på vissa spel och även halva instatsen tillbaka. Det är inte bara slutresultatet du kan spela Asian Handicap på, utan även spela Asian Handicap på hörnor och kort och flera andra marknader.

 Olika typer av Asian Handicap

Asian Handicap finns inte bara på slutresultat som vi nämnde ovan, på några få spelbolag använder man även Asian Handicap till exempel till spel på kort och hörnor. Det går att spela på ö10 hörnor, vilket innebär att du får pengarna tilbaka på exakt 10 hörnor, istället för att vara tvungen att spela ö10.5 hörnor. Samma gäller korten, där man oftast kan spela en lina mitt mellan två stycken. På detta sätt kan du spela ett lite lägre odds och köra ett lite säkrare spel.

Hur fungerar Asian Handicap?

Det är en ganska invecklad sak att försöka förklara hur Asian Handicap fungerar, men låt oss ge det ett försök.

När det kommer till att spela på slutresultatet så kan du spela allt fån -0, -0.25, -0.25, -0.5, -0.75, -1, -1.25 osv. Och på samma sätt går det att spela +0, +0.25, +0.5, ja, jag tror ni börjar förstå mönstret.

Vi kan ta ett exempel: Du vill spela på Arsenal - Watford och du tror att Arsenal vinner med två mål och vill spela -1.5 till oddset 2.47, men du känner dig lite osäker på om Arsenal verkligen klarar att vinna med två mål.. Du vill vara lite säkrare, då kan du spela Arsenal -1.25 till 2.15 eller kanske -1 till 1.75 istället. Något du inte kan på trevägs, då man bara erbjuds -0.5 och -1.5.

-1.25 innebär att du satsar halva insatsen på -1 och halva insatsen på -1.5. Med -1 innebär det att du får pengarna tillbaka om Arsenal vinner med exakt ett mål.

Samma sak om du ska spela över eller under antal mål. Om du tror att Arsenal vinner med 2-0 så kanske u2.5 mål i matchen till 2.30 är ett bra spel, men du kanske bara kan välja mellan u2.5 eller u3.5 på vanliga marknader. Med Asian Handicap kan du välja att spela u2.25 eller u2 mål istället. Om du spelar u2.25 mål så innerbär det att halva insatsen är på u2 mål och halva insatsen är på u2.5 mål. Om du istället spelar u2 mål så innerbär det att du får pengarna tillbaka på exakt 2 mål.

Med andra ord gör Asian Handicap att du kan spela lite säkrare och få tillbaka pengarna, till ett lite högre eller lägre odds. Denna marknad har även bra volym och kan ta emot stora insatser, så om du är duktig på att gissa 1x2 eller över/under så kan du göra stora pengar.

Asian handicap i fotboll

När det gäller fotboll kan man spela på både kort, hörnor, vinnare och antal mål när det gäller Asian Handicap. Det kan arta sig i ö10 hörnor, ö2 mål, ö3 kort eller -2 i hcp. Alla dessa linor betyder att om det blir exakt det antalet så får du pengarna tillbaka. 

Det är bara på 1x2 och ö/u där du kan få halva insatsen tillbaka i form av ö2.25, u2.75 och -2.25 eller +1.75 osv. Det är inte alla spelbolag som erbjuder odds på Asian Handicap, men de större spelbolagen erbjuder detta.

Asian handicap i ishockey

I Ishockey är det inte lika vanligt med Asian Handicap, men några spelbolag erbjuder det. Det är främst på 1x2 och över/under som det finns odds. Man kan spela på att ett lag vinner med uddamålet och få tillbaka pengarna om det mot förmodan inte blir så, och man kan även spela på över 4 mål exklusive och inklusive övertid. Det kan vara väldigt bra i ishockey ibland då man får öppen kasse mot slutet på matcherna.

Asian handicap i tennis

Inom tennis används Asian Handicap främst inom games. Om man tror att en spelare är klart bättre och ska vinna med 4 games mot en annan spelare, så kan man spela -3 games, och på detta sätt få pengarna tillbaka om det enbart blir vinst med tre gmes i matchen.

Spela på Asian handicap live

Asian handicap är en spelform som lämpar sig på det mesta inom sport. Och framför allt är det populärt att använda vid livespel. Att spela på asian handicap live är något som ökat rejält under dem senaste åren, vilket också medfört att allt fler spelbolag erbjuder spelformen i samband med livespel. Om du har tungan rätt i mun och har en bra blick för spelet, kan asian handicap, bli en riktig guldgruva vid livespel. 

Olofsbetting

Skribent: Olofsbetting
4 June 2020