Det är nog få som inte tycker att det kan vara lite förvirrande emellanåt med alla dessa olika spel i varierande former som ett antal olika spelbolag erbjuder i dag. Många har det som en hobby eller ett enkelt fritidsnöje att tippa på någon eller några matcher i veckan. Och har man lite tur och tippar rätt kan det generera lite extra fickpengar som man kan ha roligt för. Många känner igen det här med odds och att tippa. Det finns lite olika varianter att spela på och ännu ett spel som allt fler verkar få upp ögonen för är det som kallas för handikappspel. Bland annat kan man prata om handikappspel om man nämner Asian Handicap, som förmodligen också är det vanligaste.

Spelbolag med bästa handikappspel

Gillar du att lira på asian eller europeisk handikapp? Ja då bör du spana in ett par olika spelbolag.

Det spelbolag som håller riktigt hög klass vad gäller handikappspel är bet365. Hos bet365 kan du dessutom spela på massor av handikappspel även live. Oddsen på bet365 är oftast riktigt bra vad gäller handikappspelen speciellt på fotboll och ishockey, men även på en hel basket och handboll där handikappspel kan vara extra intressant!

Utöver bet365 skulle vi också rekommendera Unibet som ett bra spelbolag med bra utbud av handikappspel, här hittar du även en hel del europeisk handikapp.

Slutligen skall vi också nämna en ny liten uppstickare i spelbranschen: bethard som ännu inte erbjuder samma stora utbud som Unibet och bet365 men som då och då kan ha riktigt höga odds på framför allt Allsvensk fotboll.

Här är de spelbolag vi rekommenderar mest när det gäller handikappspel är:100 omsättningsfria freespins.
18+ | Spela casino ansvarsfullt Endast nya spelare. Få 100 gratissnurr i Starburst (värde 1 kr/snurr) utan omsättningskrav vid första insättningen. Min insättning 100 kr. | regler & villkor gäller

Hur spelar man handikappspel?

Det kan verka lite klurigt med handikappspel men det är egentligen ganska enkelt och du kommer snart att ha koll på läget. Spelbolagen sätter ju som du vet upp odds inför kommande matcher så att man kan tippa på dem. Men i handikappspel så omvandlar man oddsen till en så kallad jämn match. Genom att få lagens odds lika adderar man eller drar ifrån antingen poäng eller mål beroende på vilken sport det gäller. En av de sporter som förmodligen kanske är allra mest förknippad med den här spelformen är amerikansk fotboll. Därför kan man ta ett exempel med en amerikansk fotbollsmatch mellan Dallas Cowboys och Chicago Bears.

Spelbolaget gör då till exempel Dallas Cowboys till sin favorit och ger därmed laget 3,5 poäng. Det är detta du ska ta hänsyn till när du sedan spelar. För nu behöver Dallas Cowboys slå Chicago Bears med minst fyra poäng för att du ska vinna om du har satsat på Dallas Cowboys. Skulle du spela tvärtom, alltså att du satsa på Chicago Bears så kommer du att vinna om det laget förlorar med tre poäng eller mindre. Men du vinner också om Bears vinner.

I detta fall skulle du se det som Dallas Cowboys -3,5 mot Chicago Bears +3,5. Till en början kan det verka lite komplicerat men efter en liten stund kommer man in i det och det är till och med rätt simpelt. Väljer du att tippa på att Dallas Cowboys vinner och du sedan tar bort 3,5 poäng från resultat efter matchen och laget fortfarande är i poängmässigt överläge så har du vunnit. Spelar du å andra sidan på Chicago Bears gör du tvärtom och adderar 3,5 poäng till resultatet efter matchen och skulle Chicago Bears få mer poäng än Cowboys efter det att du har adderat handikappspoängen så har du vunnit.

Spelbolagen på nätet i dag erbjuder en uppsjö av olika slags handikappspel där vissa sporter är mer framträdande än andra. Som sagt är amerikansk fotboll en stor favorit för den här spelformen men även basket och baseball är populärt. Detta är sporter som inte är lika stora i Europa som i USA men här kan man spela liknande när det gäller fotbollsmatcher, rugby och handboll bland annat. Handikappspel verkar bli allt mer populärt och en av orsakerna som ligger bakom det är förmodligen att oddsen är hyfsat höga och därmed kan man verkligen tjäna lite pengar på att spela handikappspel.

Asian Handicap

Handikappspel hos bet365

 

När det gäller handikappspel i sporter som fotboll och ishockey, som är bland de största att spela på i Sverige, är den vanligaste formen av handikappspel Asian Handicap. Det kan som sagt verka lite komplicerat till en början men genom att prova på att spela Asian Handicap kommer det så småningom att lossna.

Eftersom fotboll är mest populärt kommer det lite exempel på hur man kan spela då. Först och främst finns Handikapp -0,5 och +0,5. Då har Lag X (-0,5) och Lag Y (+0,5). Detta läser du av som att lag X är det favorittippade laget som man tror ska vinna. Därav har lag Y fått en fördel med 0,5. Med detta står 0,5 för att lag X kommer att spela matchen med ett halvt mål mindre i handikapp. Är scenariot sådant att matchen slutar lika, det vill säga oavgjort, så vinner lag Y matchen ändå i och med att det laget har fått ett halvt mål mer genom spelet.

Skulle du välja att tippa på lag Y finns det två möjligheter för dig att vinna. Du vinner som sagt om lag Y vinner matchen eller om det blir oavgjort. Det innebär med andra ord att lag X verkligen måste vinna för att du ska förlora.

Det finns också något som kallas för över och under handikapp. Låt oss säga att scenariot är sådant att en match håller på att gå mot sitt slut och resultat verkar bli oavgjort. Då får 0 stå för handikappet om det lag du har tippat på vinner. Den här formen av handikappspel har till stor del tagits fram för att kunna göra så att ett oavgjort resultat inte kan inträffa. Det innebär också att om det blir så att matchen trots allt slutar oavgjort kommer du att få tillbaka det du har satsat.

Handikapp 1

Handikapp 1 skiljer sig inte från Handikapp 0,5 utan principen är densamma. Det enda som är annorlunda här är att handikappet är 1 i stället för 0,5. Sedan kommer 1 få antingen + eller – framför sig. Men nu är lag X en ännu större favorit och därför får laget -1 i handikapp i stället för bara – 0,5. Detta innebär i sin tur att om du skulle satsa på lag Y kommer lag X behöva peta in en vinst med minst två mål för att du skulle kunna förlora.

Säg att du tippar på lag Y med +1. Då kan följande scenarion bli verkligenhet: Lag Y vinner matchen och du vinner. Det slutar oavgjort, då vinner du också. Lag Y förlorar matchen med ett mål och du får tillbaka de pengar du har satsat. Sist men inte minst, om lag Y förlorar med mer än ett mål så förlorar du också.

Handikapp 1,5

Ett spel med handikapp 1,5 fungerar som de två tidigare. Satsar du som vanligt på lag Y kommer du ha möjlighet att vinna på olika sätt. Om lag Y vinner matchen och om lag Y förlorar matchen med ett mål. Skulle däremot lag Y förlora matchen med antingen två eller fler mål så innebär det att du också förlorar.

Halv- och kvarts Asian Handicap

Då fotbollen är en sport som inte direkt är känd för att målen haglar in under en match så har spelbolagen kommit på något som de kallar för en kvart Asian Handicap. Detta innebär för dig som tippar att det finns väldigt små marginaler att spela på i en match.

Till exempel kan man tänka sig det med lag Y +0 och +0,5. Detta betyder att en halva av spelet ligger på 0 och en halva av spelet ligger på 0,5. Sedan har så klart resultatet den betydande rollen i hur satsningen blir. Vinner lag Y går allt du har tippat in. Skulle lag Y spela oavgjort går halva ditt tips in och den andra halvan får du tillbaka. Detta innebär att du får tillbaka hälften av din möjliga vinst. Men skulle laget förlora så kommer även du att förlora det du har satsat.

Denna typ av spel kan du också se benämnas som +0,25 med anledning av att den här siffran mer eller mindre ger en bild av genomsnittet när det gäller bägge spelen. Här i vårt avlånga land har du kanske hört talas om det som kvarts handikapp. Allting verkar oftast svårt innan man har provat men om du ger det här med handikappspel några försök kommer du snart ha fått grepp om hur det fungerar!


Vanliga sökningar: Handikappspel, Asian Handikapp, Spela med handikapp, Fotboll handikapp

Mrbet

Skribent: Mrbet
23 March 2017