Hur ser gruppindelningen ut under sommarspelen Fotbollen? Vi har synat samtliga grupper och ger vår syn på vilka lag som kommer ta sig vidare till slutspelet.

grupperna i Fotboll på herr och damsidan är lottade. På herrsidan gör 16 nationer uppdelade i 4 grupper upp medan 12 nationer uppdelade i 3 grupper slåss om medaljerna på damsidan.

Få hela spelschemat i OS-Fotbollen.

Grupper Fotboll herrar:

Vi inleder med att titta på Grupper Fotboll herrar. Så här föll lottningen ut:

Grupp A:

Brasilien
Irak
Sydafrika
Danmark

Värdnationen Brasilien har lottats tillsammans med Irak, Sydafrika och Danmark, en på pappret överkomlig grupp för Neymar och co. Att Brasilien inte skulle lyckas ta sig vidare bland de två bästa vore en enorm skräll. Danmark får ses som andrahandsfavorit före Sydafrika. Irak tippas jumbo i gruppen.

Grupp B:

Japan
Nigeria
Sverige
Colombia

Sverige lottades mot Japan, Nigeria och Colombia. Här väntar tre tuffa matcher för Håkan Ericsons U23-landslag. Nigeria brukar göra bra ifrån sig i U23-sammanhang och kommer nog bli gruppfavorit före Colombia. Sverige och Japan tippas göra upp om att slippa sistaplatsen i gruppen.

Grupp C:

Mexiko
Sydkorea
Fiji
Tyskland

De regerande mästarna Mexiko ställs mot Sydkorea och Tyskland. Det mesta talar för att Tyskland och Mexiko tar sig vidare från Grupp C. Fiji förväntas bli gruppens stora slagpåse, sämst rankade laget i hela turneringen, och det med råge.

Grupp D:

Argentina
Honduras
Portugal
Algeriet

Intressant grupp där Portugal och Argentina tippas göra upp om platserna 1 och 2, men varken Honduras eller Algeriet är några direkta blåbär och kan säkert sätta lite käppar i hjulet här. Återstår att se vilka "stjärnspelare" som Argentina och Portugal får med sig till Rio. I Algeriet är givetvis: Riyad Mahrez en drömspelare att få med sig till OS, men tveskamt om Leicester släpper iväg sin guldklimp....

Grupper Fotboll damer:

Även i damturneringen är Sverige representerade. Och några favoriter lär Pia Sundhage och co inte vara. Favoritskapet kommer ligga på USA, Tyskland, Frankrike och värdnationen Brasilien. Så här ser Grupper Fotboll damer ut:

Grupp E:

Brasilien
Sverige
Kina
Sydafrika

Sverige lottades mot Kina, Brasilien och Sydafrika. En överkomlig uppgift där Brasilien får bära favoritskapet före Sverige. Kina blir en svår nöt att knäcka men Sydafrika bör slås relativt enkelt. Vi tippar Brasilien som etta före Sverige, Kina och Sydafrika som klar jumbo.

Grupp F:

Tyskland
Australien
Kanada
Zimbabwe

I Grupp F är Tyskland storfavoriter före Kanada och Australien som ser ut att gå en kamp mot andraplatsen i gruppen. Zimbabwe rankas som turneringens sämsta lag och ges inte speciellt stora chanser att gå vidare. Etta Tyskland, tvåa Kanada, trea Australien och fyra Zimbabwe där har ni vårt tips på slutställningen i Grupp F.

Grupp G:

USA
Frankrike
Nya Zeeland
Colombia

Amerikanskorna har en grymt facit i fotbollen. På fem turneringar har USA 4 guld och 1 silver. Är gruppfavorit före Frankrike som tippas tvåa före Nya Zeeland och Colombia i denna stentuffa grupp. Sett till lagen känns detta som turneringens tuffaste grupp med två av världens bästa nationer + Nya Zeeland och Colombia som håller sig strax bakom toppskiktet i damfotbollen.

Så fungerar gruppspelet i fotbollen:

Gruppspelet består av 3 matcher för varje lag. På herrsidan är det bara de två bäst placerade lagen i varje grupp som tar sig vidare till kvartsfinal. På damsidan är det ettan och tvåan samt de två bästa treorna. Vilka de två bästa treorna blir avgörs genom att sammanställa de tre grupptreorna. De två grupptreorna med flest poäng tar sig vidare, skulle två eller samtliga grupptreor landa på samma poäng är det målskillnaden som avgör.

Odds Gruppspel i OS

Hur ser oddsen ut i fotbollen? Vi har tagit en närmare titt på oddsen i gruppspelet:

Odds kommer inom kort!

Spela på turneringen i fotboll!

Hur långt går de svenska landslagen i turneringen i fotboll? Kan det bli någon medalj? Spela och krydda sommarspelen med lite extra spänning!


100 omsättningsfria freespins.
18+ | Spela casino ansvarsfullt Endast nya spelare. Få 100 gratissnurr i Starburst (värde 1 kr/snurr) utan omsättningskrav vid första insättningen. Min insättning 100 kr. | regler & villkor gäller

Vanliga söktermer: Grupper Fotboll, Grupper sommarspelen 2016 i Rio, Vilka möter Sverige i OS? Vilken grupp spelar Sverige i?

 

Per

Skribent: Per
31 May 2016