Den 27 maj 2020 skulle finalen i Europa League på Stadion Energa i Gdansk, Polen gått. Men på grund av pandemin har denna blivit framflyttad till ett obestämt datum.

Numera betyder en vinst i Europa League att man får en direktplats till Champions League utöver prispengarna. Detta har gjort att inställningen till cupen har ökat, då många topplag får en extra livlina om man går trögt i serien. Samtidigt som topplagen från de lite mindre ligorna alltid spelar sina bästa lag.

Denna match kommer garanterat att bli sevärd, och vi kommer ha två storlag i finalen är vi ganska säkra på, så det är en match man inte vill missa helt enkelt.

Om du inte har tillfälle att ta dig ner till Polen så blir alternativet att se matchen hemma istället. Låt oss ta en titt på hur man gör detta.

Kommande matcher i Europa League:

Spela på kommande matcher i Europa League här:

100 kr gratis bet.
18+ | Spela casino ansvarsfullt Erbjudandet gäller för alla nya spelare. 1x omsättningskrav. Anmälan krävs. | regler & villkor gäller

Var streamar jag Europa League-finalen?

De svenska rättigheterna till Europa League har köpts av Discovery Networks Sweden. Bland kanalerna finns Kanal 9, Eurosport, Dplay och Kanal 11 bland annat, som visar sport från hela världen. För dem flesta ingår dessa kanalerna i det regulära kanalutbudet och kan därför ses gratis utan problem på den egna tv:n. Om man ej har tillgång till kanalen är det bara att streama matchen via internet.

Vad kostar det att se Europa League-finalen?

Eftersom Discovery Networks Sweden äger rättigheterna till matchen så kostar det inget att se matchen på tv. Om man mot förmodan inte har kanalen så går det lika bra att strema matchen via en länk på nätet. Det lättaste är att söka efter "Europa League stream" så borde flera alternativ dyka upp. Man ska dock tänka på att många sidor innehåller spam och reklam och pop-ups och man riskerar kanske att få datorn infekterad av virus. Så surfa försiktigt. Om du inte har tillgång till Kanal 5, 9 eller Eurosport-kanalerna kan du köpa abonnemang hos Eurosport Player. På denna streamingtjänst får du tillgång till Europa League finalen. 

Hur kan jag streama Europa League-finalen?

Om du har en mobiltelefon, en Ipad eller en Smart-TV med appar så kan du se matcherna via dessa. Du kan välja att kasta ut streamen från din enhet direkt på TV:n via tex en Chromecast. Du laddar bara hem appen via internet och sedan är det bara att njuta av en förhoppningsvis bra fotbollsmatch.

Om du har en webbläsare på tv:n och du inte har kanalerna så kan du bara surfa in på en streamingsida på nätet och kolla på matchen. Du kan även koppla din laptop till tv:n med en sladd och få upp streamen på tv:n. 

Klarar du inte av det tekniska så finns mängder av sidor på internet där man kan läsa sig till hur man gör för att få bild och ljud på en stream på sin tv eller dator.

Odds Europa League

Vi har ett svenskt lag i slutspelet i Europa League i Malmö FF, men man är långt ifrån favoriter till att vinna turneringen. I övrigt är det ganska öppet, och om vi räknar in att många lag kanske satsar på ligaspelet och roterar i Europa League så har vi kanske en jämnare turnering än många tror. 

Inter, Man Utd, Sevilla, Arsenal och Wolves ses som favoriterna till titeln och har lite lägre odds än övriga kombatanter i turneringen. Inter slåss om guldet i Serie A och Sevilla krigar för en Champions League-plats i ligaspelet. Samtliga tre lag i Premier League slåss även här om Champions League-platserna. Så där kan finnas plats för en outsider att ta sig hela vägen med. Låt oss ta en titt på oddsen:

Odds tagna från Bet365 den 25 februari kl 10:00

Inter 6.00

Man Utd 7.00

Arsenal 8.00

Wolves 9.00

Sevilla 9.00

Getafe 13.00

Roma 17.00

Bayer Leverkusen 21.00

Frankfurt 26.00

Ajax 26.00

Om Europa League

Europa League, tidigare UEFA Cupen/Cupvinnarcupen, är en turnering som länge legat i skuggan av stora mäktiga Champions League. Detta då prispengarna varit klart större i Champions League, plus att dem allra bästa lagen spelat där. Men under senare år har Europa League vuxit allt mer och intresset kring turneringen är allt större, i alla fall utanför England, Italien, Tyskland och Spanien. Vid två tillfällen har en svensk klubb lyckats vinna turneringen, då gick den under namnet UEFA Cupen. Båda gångerna är det IFK Göteborg som vunnit. Första titeln tog man 1981/82 då man slog tyska Hamburger SV i finalen (spelades två matcher), och 5 år senare var det dags igen då IFK slog Dundee United i finalen över två matcher med totalt 2-1. 

Tidigare vinnare av Europa League

Här är samtliga Europa League vinnare under 2000-talet:

18/19 Chelsea FC 
17/18 Atlético Madrid
16/17 Manchester United
15/16 Sevilla FC
14/15 Sevilla FC 
13/14 Sevilla FC 
12/13 Chelsea FC
11/12 Atlético Madrid 
10/11 FC Porto
09/10 Atlético Madrid
08/09 Shakhtar Donetsk 
07/08 Zenit St. Petersburg
06/07 Sevilla FC
05/06 Sevilla FC
04/05 CSKA Moskva
03/04 Valencia CF 
02/03 FC Porto
01/02 Feyenoord 
00/01 Liverpool FC

Olofsbetting

Skribent: Olofsbetting
26 June 2020