Hur lottades Europa League semifinalerna 2016? Här ger vi all info om Europa League lottning semifinaler 2016 med komplett spelschema och tv-tider.

Fyra lag återstår i Europa League 2015/16. Två spanska: Villareal och Sevilla, ett engelskt: Liverpool och ett ukrainskt: Shakthar Donetsk. Det är fri lottning som gäller så det kan mycket väl bli ett helspanskt möte även i semifinalen av Europa League vilket skulle innebära att vi garanterat har ett spanskt lag i Europa League finalen den 18e maj i Basel. Runt kl 13:00 på fredag den 15 april drar Europa League lottningen igång och som vanligt lär det bli en ganska segdragen historia där vi nog får vänta minst 10-15 minuter innan resultatet är klart. Innan lottningen kommer de kvarvarande lagen att presenteras och sedan är det dags att visa en liten tillbakablick på säsongen.

Så här föll Europa League lottning Semfinaler 2016:

Lottningen är ännu inte klar, så fort den är avgjord kommer vi ge er Europa League lottning semifinaler 2016 på ett bräde:

Speldatum Europa League semifinaler:

När spelas då semifinalerna i Europa League 2016? Låt oss ta en titt på speldatumen:

28 april: Match 1

5 maj: Match 2

Som vanligt när det handlar om Europa League spel är det torsdagar som gäller. Första semifinalmötet spelas den 28 april med retur den 5 maj. Tiderna för semfinalerna är ej satta men räkna med att matcherna spelas vid olika tider, så tv-kanalerna kan sända båda matcherna efter varandra.

Vilket lag som får börja hemma alt borta bestäms vid semifinallottningen som i sin tur även bestämmer vilket lag som får "hemmaplan" i en eventuell final.

Ranking Europa League semifinallag

Så här rankas de återstående fyra Europa League lagen:

  • 17. Sevilla
  • 21. Shakthar Donetsk
  • 32. Villareal
  • 38. Liverpool

Sevilla är alltså det högst rankade laget kvar i Europa League. Liverpool är på plats 38 det sämst rankade av de fyra åretstående lagen.

TV-tider Europa League semifinaler

Inga tv-tider är ännu klara för Europa Leagues semifinaler, men det mesta tyder på att Kanal 9 kommer sända minst en, om de kommer direktsända båda återkommer vi med inom kort, annars är det troligen så att Eurosport 2 kommer visa den ena matchen och Kanal 9 den andra, som upplägget i kvartsfinalerna.

Tippa på Europa League semifinalerna

Så fort Europa League lottning semifinaler är klar kommer vi presentera de senaste oddsen på matcherna. Men redan nu går det bra att spela på vinnare. MrBet.se ger dig alla Europa League odds på ett bräde! Här följer ett par spelbolag som erbjuder vinnarodds på Europa League just nu:


Vanliga sökord: Europa League lottning semifinaler 2016, Europa League semifinaler, Europa League spelschema semifinaler, När spelas Europa Leagues semifinaler?

Mrbet

Skribent: Mrbet
15 April 2016