EM-Grupp E: Vilka lag spelar i Grupp E i Fotbolls EM 2016? Här får du allt du behöver, odds, spelschema och spelartrupper!

Lag EM Grupp E

För att kolla in EM-trupperna och mer detaljerade spelscheman, klicka på länderna:

EM Grupp E

Belgien

Italien Grupp E

Italien

Sveriges EM-trupp

Sverige

Irland Grupp E

Irland

Odds Lag Grupp E

Hur ser oddsen ut för lagen i Grupp E? Vilket lag vinner gruppen och vilka tar sig vidare?:

Gruppvinnare:

 1. Belgien: 2.00
 2. Italien: 2.62
 3. Sverige: 6.50
 4. Irland: 11.00

Att gå vidare:

 1. Belgien: 1.12
 2. Italien: 1.14
 3. Sverige: 1.57
 4. Irland: 2.25

Topp 2:

 1. Belgien: 1.30
 2. Italien: 1.40
 3. Sverige: 2.75
 4. Irland: 3.75

Fler EM-odds på Grupp E hittar du hos William Hill:Om Lagen i Grupp E

I EM Grupp E hittar vi Sverige, Italien, Belgien och Irland. Även denna grupp känns på förhand jämn, där Belgien och Italien får anses vara favoriter. Sverige och Irland skall slåss om tredjeplatsen som kan leda till fortsatt spel. Det kan komma att bli en ganska målsnål grupp med många jämna möten och organiserade försvar med bra målvakter, det är den spontana tanken i alla fall.

Belgien kan nog inte få bättre chanser att gå riktigt långt i ett större mästarskap än nu. Senast i VM var skaffade man sig rutin och kom till kvarsfinal innan man åkte ut mot Argentina. Nu har många av spelarna i laget tagit ytterligare i steg i sina klubblag och spelat på högre nivå. Samtidigt har dem blivit något år äldre med.

Man drabbades av Kompanys skada inför EM, men samtidigt har man ett ordinarie mittbackspar i Tottenham som kan varandra in och utantill. Frågan är bara formen på spelarna. Hazard har varit en besvikelse, Lukaku har gått sju raka matcher mållös i Premier League och De Bruyne har precis kommit tillbaka från en långtidsskada. I övrigt har Belgien bra bredd i truppen så det ska inte vara någon större fara förmodligen. Belgien är absolut ett lag som kan sluta topp 4.

Italien är inte samma Italien som man var i början av 2000-talet. Man har inte längre några fixstjärnor i truppen och numera är det många breddspelare i Serie A som lirar i landslaget. Stjärnorna i den inhemska ligan är inköpta och de italienska talangerna får dåligt med speltid.

Balotelli som var stjärnan med Pirlo 2012 är inte i närheten av sitt gamla jag. Just nu förlitar man sig på Graziano Pellé från Southampton som ska göra målen. Bakom honom på mittfältet finns inga världsstjärnor längre, men backlinjen håller hög klass med Buffon som sista utpost. Vi kommer nog få se ett taktiskt Italien som spelar väldigt disciplinerat bakåt som vanligt. Sverige skall ha bra chanser att kunna störa Italien, då offensiven i Italien inte avskräcker helt.

Sverige har haft en jobbig väg till sommarens EM-slutspel. Man började bra i gruppspelet för att sedan avsluta väldigt dåligt. Hamrén blev ifrågasatt, precis som många av spelarna. Det hela fick ett positivt avslut då man slog Danmark i play-off och kritiken mot Hamrén var som bortblåst.

Zlatan är i sitt livs form, men det är lätt att glömma hur kämpigt det såg ut. När man är så pass nära ett EM-slutspel och samtidigt bara har 5-6 spelare som är säkra på sina positioner, då är det lätt att man laborerar mitt under pågående slutspel och skapar osäkerhet i laget. Sverige har alltid ett starkt kollektiv dock och Hamréns största problem blir att lösa defensiven, då många backar har provats och Isaksson har suttit på bänken under säsongen i Turkiet.

Irland har ett lag med en ganska hög medelålder, i alla fall på sina stjärnor som Robbie Keane, John O'Shea och Shay Given. Man har en del spelare i Premier League i mittenlagen som är ordinarie, så om man jämför med Sveriges lag så är det klart bättre. Mittfältet ser bra ut och även anfallet håller klass, det är mer försvaret som blir Irlands utmaning. Shay Given blir inte yngre och O'Shea är inte snabb.

Irland tog sig vidare till EM via play-off mot Bosnien/Herzegovina. En stark bedrift helt klart, speciellt eftersom man hade en svår grupp med Polen och Tyskland i kvalet med. Irland kan störa både Belgien och Italien, precis som Sverige. Något säger ändå att det kanske inte är så uppenbart att Italien och Belgien går vidare här?

FIFA Ranking Lag Grupp E

Hur är ser världsrankingen ut för lagen i Grupp E?

 • 2. Belgien
 • 15. Italien
 • 31. Irland
 • 36. Sverige

Belgien i topp och Sverige i botten, så kan man sammanfatta rankingen av lagen i EM Grupp E. Det belgiska fotbollslandslaget är högst rankade av samtliga EM-lag.

Spelschema Grupp E

Spelschema Grupp E i EM 2016 ser ut enligt följande:

13/6 18.00: Irland-Sverige
(Stade de France, Saint-Denis)

13/6 21.00: Belgien-Italien
(Stade de Lyon, Lyon)

17/6 15.00: Italien-Sverige
(Stadium de Toulouse, Toulouse)

18/6 15.00: Belgien-Irland
(Stade de Bordeaux, Bordeaux)

22/6 21.00: Italien-Irland
(Stade Pierre Mauroy, Lille)

22/6 21.00: Sverige-Belgien
(Stade de Nice, Nice)

Spelschemat i Grupp E inleds med mötet: Irland - Sverige den 13 juni kl 18:00 på Frankrikes nationalarena: Stade de France i Saint-Denis. Därefter följer det förväntade toppmötet: Belgien - Italien kl 21:00, en match som spelas på Stade de Lyon. I sista omgången ställs Italien mot Irland i Lille och Sverige tar sig an Belgien på den franska sydkusten.


Vanliga söktermer: Lag EM grupp E, EM-grupp E lag, Sveriges EM-grupp, Vilka lag spelar i Sveriges grupp? Vilka lag spelar i grupp E?

Per

Skribent: Per
27 May 2016