EM-Grupp B: Vilka lag spelar i Grupp B i Fotbolls EM 2016? Här får du allt du behöver, odds, spelschema och spelartrupper!

Lag EM Grupp B

För att kolla in EM-trupperna och mer detaljerade spelscheman, klicka på länderna:

England Grupp B

England

Ryssland Grupp B

Ryssland

Wales Grupp B

Wales

Slovakien Grupp B

Slovakien

 

Odds Lag Grupp B

Hur ser oddsen ut för lagen i Grupp B? Vilket lag vinner gruppen och vilka tar sig vidare?:

Gruppvinnare:

 1. England: 1.83
 2. Ryssland: 3.25
 3. Wales: 6.00
 4. Slovakien: 10.00

Att gå vidare:

 1. Frankrike: 1.08
 2. Ryssland: 1.25
 3. Wales: 1.61
 4. Slovakien: 2.10

Topp 2:

 1. England: 1.20
 2. Ryssland: 1.57
 3. Wales: 2.50
 4. Slovakien: 3.50

Fler EM-odds på Grupp B hittar du hos William Hill:Om Lagen i Grupp B

I EM Grupp B hittar England, Wales, Slovakien och Ryssland. En grupp som känns väldigt öppen.

På pappret kanske en av de jämnaste grupperna i EM-slutspelet. England bör nog tona ner förväntningarna lite, medan lag som Wales och Slovakien är på uppgång. Ryssland har inte lika många utlandsproffs som man hade för några år sedan, men den inhemska ligan håller helt okej kvalitet och fördelen är att många spelare i laget redan spelar ihop i klubblaget.

Mötet mellan Wales - England kommer bli något speciellt, där gör nog Wales allt för att besegra "storebror" England, en tuff match med många smällar väntas. Många av spelarna i både Wales och England känner varandra från Premier League med.

England är klara favoriter till att vinna gruppen, och skall så vara. Man gick igenom gruppspelet med full pott och, man ser ut att ha gått igenom en bra generationsväxling med, där många unga spelare har tagit ytterligare ett kliv.

I Premier League är det ovanligt att inhemska spelare ligger i skytteligatoppen på grund av alla importer från utlandet. Men nu har man både Kane och Vardy i topp-3, så England skall inte behöva ha problem med målskyttet. Lägg dessutom till att Rooney och Sturridge varit skadad under säsongen och är med i EM-truppen, då ska inte anfallarna vara några problem under EM-slutspelet.

England har även spelare som Dier, Alli och Barkley, tre unga spelare som tagit ytterligare kliv under säsongen och spetsar till mittfältet. Dessutom har ytterbackarna Walker och Rose sett riktigt bra ut under säsongen i Tottenham, så man har en väldigt fin offensiv på backarna med. Det kan bli riktigt bra för England under EM-slutspelet i sommar. Framförallt ser man ut att ha lite bättre bredd än tidigare. Man kan nu kasta om lite i startelvan utan att förlora allt för mycket slagstyrka.

Wales förlorade bara en match under hela kvalet, man slutade tvåa bakom Belgien i kvalgruppen. Wales har en stomme av spelare som spelar i Premier League och på detta finns Real Madrid-stjärnan Gareth Bale. Centrallinjen med Ramsey, Williams och Allen är viktig för Wales.

Gareth Bale har samma roll som Zlatan har i Sverige. Han är landslagets stora fixstjärna, men spelarna bakom Bale håller större klass än vad spelarna i Sverige gör. Möjligvis att bredden i Sverige är bättre, men spetsen är bättre i Wales. Får man bara till ett bra spel under EM så bör det kunnar räcka till att ta sig vidare, men det krävs nog att Bale är på topp.

Ryssland bytte tränare precis innan man mötte Sverige i EM-kvalet och gick om via direktplatsen. Capello fick gå efter mindre bra resultat och Leonid Slutskij; CSKA Moskvas tränare tog över. Han gjorde så att Ryssland gick om Sverige och knep direktplatsen. Ryssland bestå mestadels av inhemska spelare och fördelen är att många är samspelta.

Det är inte samma stjärnor som för några år sedan, men klart bra spelare som inte ska underskattas. Ryssland är ett bra kollektiv som sliter hårt. Det blir nog inga målrika matcher, men stabila 1-0 segrar är dem mästare på, och det är precis vad som krävs under ett EM-slutspel.

Slovakien kommer att spela sitt första EM-slutspel någonsin, och sitt andra internationella slutspel någonsin (VM 2010 i Sydafrika). Slovakien är en ganska ung nation och det tar tid innan man etablerar en slagkraftig organisation. Men Slovakien har fått sin första riktiga storstjärna i Napolis Marek Hamsik och nationen verkar vara på gång. Slovakien kom tvåa i sin kvalgrupp efter giganterna Spanien, men man kom före Ukraina lite överraskande. Dem flesta spelarna i Slovakien spelar i lite mindre ligor och i lite mindre kända lag. Men som med många andra landslag har man sina spetsspelare.

Martin Skrtel, Marek Hamsik, Vladimir Weiss och Juraj Kucka är några av spelarna som kommer att vara vitala för att Slovakien skall lyckas i EM i sommar. Vi ska inte glömma att Slovakien faktiskt tog sig vidare i VM 2010 från gruppen genom att besegra Italien och sedan åka ut mot Holland med 2-1 i åttondelsfinalen. Holland tog sig senare hela vägen till finalen där man förlorade mot Spanien efter förlängning. Så vi ska inte underskatta Slovakien!

FIFA Ranking Lag Grupp B

Hur är ser världsrankingen ut för lagen i Grupp B?

10. England
24. Wales
27. Ryssland
32. Slovakien

Inte minst på FIFA:s världsranking får man en ganska klar bild av hur öppen EMs grupp B är. Mellan högst rankade laget England och det lägst rankade: Slovakien skiljer det bara 22 placeringar.

Spelschema Grupp B

11/6 18.00: Wales-Slovakien
(Stade de Bordeaux, Bordeaux)

11/6 21.00: England-Ryssland
(Stade Vélodrome, Marseille)

15/6 15.00: Ryssland-Slovakien
(Stade Pierre Mauroy, Lille)

16/6 15.00: England-Wales
(Stade Bollaert-Delelis, Lens)

20/6 21.00: Ryssland-Wales
(Stadium de Toulouse, Toulouse)

20/6 21.00: Slovakien-England
(Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne)

Spelschemat i Grupp B inleds med: Wales-Slovakien den 11 juni kl 18:00 i Bordeaux. Spelschemat sträcker sig fram till den 20 juni då den sista omgången spelas. Ryssland ställs mot Wales och Slovakien mot England


Vanliga söktermer: Lag EM grupp B, EM-grupp B lag, Frankrikes EM-grupp, Vilka lag spelar i Englands grupp? Vilka lag spelar i grupp B?

Per

Skribent: Per
27 May 2016